Hato dankt één Ajax-speler in het bijzonder na promotie

Foto: Hato dankt één Ajax-speler in het bijzonder na promotie

Jorrel Hato werd vandaag definitief naar de hoofdmacht van Ajax overgeheveld, nadat hij in de afgelopen twee duels met PSV een uitstekende indruk maakte als eerste linksback. De zeventienjarige mandekker geniet dan ook met volle teugen.

Kersverse hoofdmachtspeler Jorrel Hato dankbaar bij Ajax

“Ik heb er nog niet bij stilgestaan hoe snel het gaat, maar ik had het ook niet verwacht”, reageert Hato op de clubwebsite. “Als individu zijn het mooie weken. Ik heb mezelf goed laten zien, waardoor ik de laatste wedstrijden in de basis stond. Nu wil ik zoveel mogelijk minuten maken en werken aan mijn fitheid zodat ik wekelijks negentig minuten kan volhouden.”

Trainer John Heitinga nam Hato deze week apart voor een ‘goednieuwsgesprekje’. “Toen hij mij riep had ik wel verwacht dat er iets ging gebeuren, toen we naar de kleedkamers liepen wist ik het. Mijn ouders waren heel blij voor mij.”

Dankwoord voor Reiziger en Timber

Hato dankt twee mensen in het bijzonder: “Michael Reiziger heeft me veel geholpen toen ik met de grote jongens mee mocht doen. Net als Jurriën Timber. Hij is veel met mij bezig en vindt dat ik meer moet praten. Ik ben nog jong en vind dat soms lastig. Het is mooi om met hem te spelen. Ik geniet elke keer als ik op het veld sta en voel me op mijn gemak.”

Tot slot steekt Heitinga de loftrompet uit voor Hato: “Hij heeft het met zijn prestaties op trainingen en in wedstrijden afgedwongen en is een voorbeeld voor jongens van de Onder 18 en Jong Ajax. Jorrel is nog maar net zeventien, maar zeer evenwichtig, heeft een goede focus en weet wat hij wil. Nu heeft hij dus ook een eigen plek in de kleedkamer van Ajax 1. Dat is een stimulans voor alle andere talenten in onze opleiding.”

Hato is nu al de beste linksback van Ajax

  • Eens
  • Oneens
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie