Heeft Roda JC met Sami Ouaissa eindelijk weer eens een opgeleid pareltje in huis?

Foto: Heeft Roda JC met Sami Ouaissa eindelijk weer eens een opgeleid pareltje in huis?

Sportief gaat het Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen niet echt voor de wind. Er wordt te wisselvallig gepresteerd. Lichtpuntje in de duisternis is het achttienjarige kind van de club Sami Ouaissa. De aanvallende middenvelder tekende onlangs zijn eerste profcontract. Kerkraadse hoop in bange voetbaldagen.

Kijkend bij wedstrijden van de jeugdafdeling van Roda JC op trainingscomplex Kaalheide viel zijn naam zeker de laatste tijd al vaker langs de lijn. Over Sami Ouaissa werd gesproken, positief gesproken. Door vaders en ook door ‘gewone’ supporters. Er zat een talent aan te komen, zo werd hier en daar gefluisterd.

Ouaissa liet ondertussen als aanvallende middenvelder bij de jeugd binnen de witte lijnen zien inderdaad een aardig potje te kunnen ballen. Met zijn zwarte haardos en technische begaafdheid rende hij over de velden, soms zelfs langs zijn tegenstanders alsof zij er niet stonden. De inmiddels vertrokken trainer Jurgen Streppel maakte maar mondjesmaat gebruik van Ouaissa.

Maar de laatste weken veranderde dat allemaal. De onlangs aangestelde Edwin de Graaf ruimde zelfs een plekje in de basiself in voor het talent uit eigen kweek, dat in het verleden jeugdinternational was. “Sami is een speler die heel erg technisch is en er zit ook een goede kop op”, vertelt Roda’s beste spelbepaler ooit Eric van der Luer.

Barry van Galen

De vijftiger zag Ouaissa in de afgelopen jaren vaker in actie in de jeugdacademie van de Limburgse club. “Wat ik me herinner dat hij weleens wat humeurig kon zijn als hem iets niet zinde. Of ik dat een slechte eigenschap vind? Ach, ik was zelf als speler ook niet de gemakkelijkste… Sami heeft nu de eerste stap gezet maar nu is het belangrijk dat hij laat zien dat hij zich verder manifesteert. Qua spel lijkt Ouaissa een beetje op Barry van Galen, of eigenlijk nog meer op Kevin van Dessel met wie ik zelf samenspeelde”, aldus oud-international Van der Luer.

De grote vraag is nu of Roda JC met Sami Ouaissa, die onlangs voor enkele jaren werd vastgelegd, voor wat betreft de toekomst na vele jaren weer eens een zelf opgeleid pareltje in de gelederen heeft. Het antwoord daarop kan maar één iemand geven: de speler zelf. Met zijn voeten.

Gaat Roda JC de play-offs bereiken?

  • Ja
  • Nee
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie