“Heel dankbaar dat ze mij uit de shit hebben gehaald”

Foto: “Heel dankbaar dat ze mij uit de shit hebben gehaald”

Vitesse versterkte zich ná Deadline Day nog met verdediger Mitchell Dijks, die na zijn contractontbinding in Bologna transfervrij de overstap naar Arnhem maakte. Zelf is hij er erg blij mee, in de GelreDome wil de linksback zijn carrière terug op het rechte pad krijgen.

Twijfelde Dijks nog toen Vitesse zich voor hem meldde? “Natuurlijk, maar sindsdien hebben ze een aantal nieuwe spelers gekocht en ik heb ook met de trainer gesproken over hoe hij het ziet. Hij heeft aangegeven dat het niveau omhoog is gegaan nu de nieuwe spelers er zijn. Ik heb er uiteindelijk wel vertrouwen in. Voor mij als nieuwe speler is het geen verkeerd moment om te beginnen. Het is tot nu toe niet goed gegaan met Vitesse en het kan nu alleen maar beter”, vertelt Il Tractore in De Telegraaf.

Geduld op de proef gesteld

Lang kon Vitesse enkel huurspelers halen omdat de overname van de club nog niet rond was, daardoor zat Dijks in de wacht. “Nu is mijn contract ontbonden en daarvan heb ik geld meegekregen. Zodoende was het complete plaatje perfect om nu wel deze stap te zetten. Voor mij was het win-win-win. Ik kijk er naar uit om weer in Nederland te gaan voetballen. Ik zit dicht bij mijn familie, maar ook bij mijn fysio en mensen die belangrijk voor me zijn.”

In Italië ervaarde Dijks ‘geen gezonde werksfeer meer’. “Eigenlijk waren we akkoord met een contract voor tien maanden, maar Vitesse wilde toch iets meer. Toen ben ik hiermee akkoord gegaan, ook om Vitesse te bedanken dat ze mij uit die shit bij Bologna hebben gehaald. Ik was daar echt klaar. Op een gegeven moment was de chemie weg. Ik heb conflicten gehad met de trainer. Als de trainer het niet meer in je ziet zitten, loop je met je ziel onder je arm. Als voetballer wil je het vertrouwen hebben dat de trainer achter je staat en dat was er niet meer. Daarom wilde ik weg.”

TIP: 2.85x je inleg als Vitesse van FC Groningen wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Vitesse (@mijnvitesse)

Goede aanwinst voor Vitesse?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie