Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Heerenveen heeft nieuwe ‘artiest op de vleugel’ binnen

Foto: Heerenveen heeft nieuwe ‘artiest op de vleugel’ binnen

Sc Heerenveen heeft zich verzekerd van de diensten van Danilo Al-Saed. De 25-jarige vleugelaanvaller komt over van het Noorse Sandefjord tekent tot medio 2028 in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen maakten het nieuws donderdagmiddag wereldkundig.

Sc Heerenveen haalt zomeraanwinst Danilo Al-Saed binnen

Er wordt officieel geen melding gemaakt over de hoogte van de transfersom. In de Noorse media spreekt men over een kleine negen ton in euro’s. In eerste instantie valt de vergelijking snel te maken tussen Al-Saed en Osame Sahraoui. De huidige smaakmaker van de Eredivisionist, ook opgehaald in Scandinavië, maakte dribbelend vanaf de vleugel veel indruk. Het is afwachten of Al-Saed ook zijn opvolger wordt, of dat Sahraoui deze zomer toch nog blijft bij Heerenveen.

Dribbels, snelheid en scorend vermogen

Algemeen directeur Ferry de Haan is vol lof over de aanwinst. “We hebben vaker gezegd dat bij SC Heerenveen artiesten op de vleugels horen. Wij denken dat Danilo, die op beide flanken uit de voeten kan, goed in dit profiel past. Hij kan tegenstanders passeren met zijn dribbels, maar ook zijn snelheid is een wapen. Daarnaast heeft hij in Noorwegen bewezen dat hij een doelpunt kan maken”, klonk het op de clubwebsite.

Al-Saed werd in Zweden geboren en heeft zijn roots gedeeltelijk in Irak liggen. Het land in het Midden-Oosten vertegenwoordigd hij ook internationaal. Tot nu toe kwam hij tot twee interlands voor de nationale ploeg. Op clubniveau maakte hij in februari 2023 de overstap van Enköpings SK naar zijn huidige club. In 36 competitieduels voor Sandefjord vond hij tien keer het net.

Staat Heerenveen altijd bekend om artiesten op de vleugels?

  • Ja, dat past goed bij ze!
  • Zeker niet altijd hoor…
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie