Heerenveen schittert, NEC stunt; Klassieker overbodig | SN Team van de Week 4

Foto: Heerenveen schittert, NEC stunt; Klassieker overbodig | SN Team van de Week 4

Geen Klassieker, geen vuurwerk? Nou, echt niet! De Eredivisie was afgelopen weekend om van te smullen. Door het ontbreken van de sterspelers van Feyenoord en Ajax kregen andere sterren de ruimte om te schitteren op het hoogste niveau van Nederland. Bij sc Heerenveen regende het doelpunten, NEC deed Fortuna Sittard pijn en bij PEC Zwolle en Almere City zagen we twee eenlingen uitblinken. Dat allen vormt samen het SoccerNews Team van de Week 4!

SN Team van de Week 4: Heerenveen is hofleverancier, NEC en FC Utrecht leveren ieder twee spelers

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Er kan maar één speler de beste zijn. Afgelopen weekend was dat Ion Nicolaescu van SC Heerenveen. De Moldavische spits opende dit weekend zijn rekening voor de Friese club. Dat deed hij erg goed, want hoofdtrainer van Robin van Persie sprong een gat in de lucht na zijn eerste treffer. Nicolaescu sleept de SN Sterspeler van de Week 4-prijs in de wacht. Zien we hem vaker terug in ons sterrenensemble?

Keeper: Vasilios Barkas (FC Utrecht)

Met het ontbreken van De Klassieker werd FC Utrecht – FC Twente hét affiche van het weekend. Vasilios Barkas vervulde gedurende het duel een heldenrol voor de Domstedelingen. Nadat de Griek in de openingsfase geen antwoord had op de treffer van Sam Lammers, herpakte hij zich later sterk. Met zes reddingen achter zijn naam, behoedde hij Utrecht van een gelijkspel of erger tegen de Tukkers. Lekker gewerkt, Vasilios!

Rechtsback: Brayann Pereira (NEC)

NEC haalde Fortuna zaterdag van hun roze wolk. Op bezoek in Sittard rekenden de Nijmegenaren met 0-3 af met de Limburgers. Brayann Pereira was een van de kartrekkers aan de kant bij NEC. De rechtsback droeg zowel in aanvallend als verdedigend opzicht zijn steentje bij. De Fransman gaf de assist op de 0-1 van Koki Ogawa, was succesvol in zijn tackles (5 stuks) en onderschepte de bal 1 keer.

Centrale verdediger: Mats Köhlert (sc Heerenveen)

Hij is misschien wel de kleinste centrale verdediger in het SN Team van de Week ooit, deze Mats Köhlert. De Duitser is eigenlijk ook een vleugelverdediger, maar deze week mag hij van ons centraal achterin. Met een ijzersterk optreden tegen NAC verdient de voormalig Willem II’er namelijk zeker een plekje in dit team. De cijfers: 83 procent passnauwkeurigheid, 100 procent van zijn duels gewonnen (3 duels), 100 procent geslaagde dribbels (2 dribbels) én als kers op de taart gaf Köhlert de assist op de 2-0.

Centrale verdediger: Bram Nuytinck (NEC)

Aanvallend liep het bij NEC gesmeerd, maar zonder het puike werk van Bram Nuytinck in de achterhoede hadden de Nijmegenaren mogelijk de nul niet gehouden. Aanvoerder Nuytinck zette achterin de lijntjes uit en domineerde in de lucht. De kale verdediger won 5 verdedigende kopduels. Ook slaagde al zijn tackles en werd Nuytinck niet voorbij gedribbeld. Ten slotte verdedigde de aanvoerder 11 keer succescol uit. Een stille kracht, maar daardoor zeker geen minder verdiend plaatsje voor Nuytinck in dit SN Team van de Week.

Linksback: Vasilios Zagaritis (Almere City)

Almere City pakte voor het eerst dit seizoen een punt. Vasilios Zagaritis speelde daar een aanzienlijke rol in. De jonge Griek zorgde voor gevaar met rushes en voorzetten over de linkerflank, maar stond achterin ook prima zijn mannetje. In drie duels wist geen enkele Groningen-speler de linksachter af te troeven. Wegens zijn offensieve bijdrage sprong de oud-speler van Parma en Panathinaikos bij SoccerNews in het oog. Wat zijn optreden nog beter had gemaakt, was een assist. Met een voorzet als die van Zagaritis zal dat later dit seizoen vast goed gekomen.

SN Team van de Week 4.

Rechtermiddenvelder: Simon Olsson (sc Heerenveen)

De dirigent van Heerenveense monsterzege op NAC Breda (4-0) was Simon Olsson. De middenvelder toonde zich als een heuse box-to-box player, met onderscheppingen op eigen helft en op de helft van de tegenstander een doelpunt en assist. Tel daar een aantal succesvolle dribbels (3 van de 4) bij op en je hebt een plekje in het SN Team van de Week verdiend.

Centrale middenvelder: Can Bozdogan (FC Utrecht)

De Duitse middenvelder Can Bozdogan schitterde in controverse nadat hij de 2-1 voor Utrecht scoorde na een ogenschijnlijke handsbal. Bij SoccerNews kijken we echter naar meer dan treffers en arbitrale dwalingen alleen en zagen wij een felle Bozdogan. De middenvelder maakte een frisse indruk en werkte hard voor elke bal. Offensief gezien was Bozdogan de gevaarlijkste man bij Utrecht, ook buiten zijn misschien wel onterechte treffer om.

Linkermiddenvelder: Joey Veerman (PSV)

Joey, solliciteer je naar een late transfer? Wat is het toch smullen als Joey Veerman vrijuit kan voetballen. Tegen Go Ahead Eagles zag het er weer zó gemakkelijk uit voor de spelverdeler van PSV. Hij wurmde zich zonder al te veel moeite uit penibele situaties en leverde daarna haarfijne passes af. Na de thee pikte Veerman ook nog zijn doelpuntje mee, net voordat hij wegens een pijntje gewisseld werd. Toch maakte Veerman deze week weer ruim voldoende impact voor een plekje in Nederlands mooiste sterrenteam!

Aanvallende middenvelder: Ruben van Bommel (AZ)

Arme RKC’ers. Hoop je in eigen huis eindelijk in resultaat te behalen, krijgt Ruben van Bommel het op zijn heupen. Nadat de vleugelspeler (in dit team staat hij op ’10’, daar kan hij ook prima uit de voeten) vroeg in de wedstrijd op de paal schoot, maakte hij zijn misser later goed. Binnen vijf minuten brak de aanvaller de wedstrijd volledig open en scoorde twee goals. Verder was Van Bommel constant in beweging, op zoek naar een combinatie of naar ruimte om te schieten. Een superoptreden.

Rechterspits: Dylan Mbayo (PEC Zwolle)

Vanaf de bank komen en dan de wedstrijd zó naar je toe trekken. Dan ben je een hele grote. Met zijn snelheid en technische vaardigheden trok Dylan Mbayo het duel met Heracles naar zich toe, waardoor PEC in eigen huis kon juichen. Door zelf de 2-0 te scoren en de aangever bij de 3-0 te zijn, werd de aanvaller binnen een halfuur de belangrijkste man van PEC.

Linkerspits en SN Sterspeler van de Week 4: Ion Nicolaescu (Heerenveen)

Robin van Persie sprong een gat in de lucht bij de treffers van Ion Nicolaescu en dat was niet zomaar. Sc Heerenveen gaf een voetbalshow. Nicolaescu, het monster uit Moldavië, eiste de spotlight op. De spits kwam pas halverwege de tweede helft in het veld, maar gaf gelijk een acte de presence van formaat. Zijn eerste treffer viel na een heerlijke individuele actie, bij de tweede treffer liep hij uitstekend vrij. Heerenveen ontplofte bij de 4-0. Wie op deze manier invalt, verdient de titel SN Sterspeler van de Week natuurlijk.

Vertrekt Joey Veerman vandaag op Deadline Day bij PSV?

  • Ja, hij is te goed voor de Eredivisie.
  • Nee, Joey blijft. Zo kan hij nog vaker in het SN Team van de Week komen!
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie