Heibel binnen ‘vulkaan’ MVV

Foto: Heibel binnen ‘vulkaan’ MVV

Het leek na een geslaagde reddingspoging van een groep regionale ondernemers eindelijk rustig binnen Keuken Kampioen Divisieclub MVV, maar niet blijkt minder waar. Op de achtergrond blijkt het behoorlijk te broeien met algemeen directeur Laura van Leeuwen in een ongewilde hoofdrol.

Inside: Het is voor de zoveelste keer onrustig binnen Limburgse MVV

Ze had een leuke functie binnen Ajax maar koos een jaar geleden toch om de uitdaging aan te gaan om het Maastrichtse MVV uit het slob te gaan trekken. Het werd een tijd van vooral heel veel puinruimen, eindjes aan elkaar knopen en weinig slapen.

Laura van Leeuwen hield echter de rug recht en wist er uiteindelijk mede voor te zorgen dat MVV gered werd door een groep vermogende ondernemers, het Maastrichts Collectief, uit de hoofdstad van Limburg gered. Er kwam geld op tafel en de aanwezige Amerikaanse aandeelhouders werd zover gekregen om te vertrekken.

MVV was weer van de mensen uit de buurt, zo werd op meerdere plekken geroepen. Wie wél mocht blijven, althans zo leek het enkele weken althans, was clubbazin Laura van Leeuwen. Hoewel niet afkomstig uit het zuiden van Nederland, leek men intern bij de Limburgse club toch tevreden te zijn met haar functioneren.

Rol Onno Hoes

Op de achtergrond was men hier echter toch helemaal zo zeker van, zo klinkt het intern. De raad van commissarissen (rvc) onder leiding van interim-voorzitter en voormalig burgemeester Onno Hoes ging om de tafel zitten om het functioneren van Van Leeuwen gezamenlijk onder de loep te nemen.

Met de directrice, die nog een doorlopend contract heeft tot medio volgend jaar, werd afgesproken dat zij een soort van coaching zou gaan krijgen. Opmerkelijk, omdat Hoes naar buiten toe communiceerde “het volste vertrouwen” in zijn MVV-directrice te hebben. Hiermee leken de ergste plooien gladgestreken, maar niets bleek echter minder waar.

Van Leeuwen meldde zich kort geleden prompt ziek, kon schijnbaar niet met de nieuwe ontstane situatie overweg. Miste vooral vertrouwen bij de rest van de (nieuwe) top van MVV. Niet heel lang na haar ziekmelding besloot zij niet meer terug te keren op haar post in De Geusselt.

Limburgse strubbelingen

Gezamenlijk met de club werd er een persbericht opgesteld over haar aanstaand vertrek. Dát werd op dinsdag naar buiten gebracht. Maar volgens Laura van Leeuwen wist zij niks van het moment van publiceren en is er ook géén sprake van ‘in onderling overleg’ geweest om te moeten verkassen.

De MVV-directrice wil ‘gewoon’ weer aan het werk. Al lijkt de kans heel erg klein dat dit ook daadwerkelijk nog gaat gebeuren. Duidelijk is namelijk dat er verschil van inzicht is over de aanpak van de nabije toekomst tussen het eerdergenoemde Maastricht Collectief en clubdirectrice Van Leeuwen.

De één kiest liever voor het ‘doorpakken’ terwijl de ander liever ‘terughoudend en met een doordacht plan’ wil gaan werken. Dáár gaat het binnen de clubleiding van MVV op dit moment dus behoorlijk mis. Dit is voor Laura van Leeuwen heel erg zuur, omdat zij als kartrekker er mede voor gezorgd heeft dat de nieuwe geldschieters binnengehaald werden. Daarmee werkte zij, achteraf gezien, mee aan het eigen vertrek. Rustig zal het de komende tijd binnen MVV zeker nog niet zijn.

Dit omdat de nieuwe aan te stellen directeur als opvolger van Laura van Leeuwen zal zonder twijfel ook uit de nabije kringen van Maastricht Collectief zal komen. Bij de Maastrichtse profclub moet men echter op gaan passen dat het niet een of ander ‘vriendenclubje’ gaat worden, zo zeggen insiders. “Er zal kritisch genoeg naar elkaars functioneren gekeken moeten gaan worden, dat kan niet als er veel vrienden en goeie kennissen van elkaar samen moeten werken.”

Ondertussen is met voormalig assistent en oud-speler Edwin Hermans een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Die ongetwijfeld uit het verleden moet weten dat het vaak maar moeilijk rustig kan zijn bij ‘vulkaan’ MVV. Als het in de top van een club immers broeit, dan kán dat gaan doorwerken naar onderen toe. En dus invloed gaan hebben op de prestaties van het eerste elftal in de KKD. Juist ‘dat kan MVV op dit moment echter niet gebruiken, temeer omdat de competitie nog niet eens begonnen is.

Foute beslissing van MVV om directeur coaching aan te bieden?

  • Ja
  • Nee
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie