Heitinga geeft statement af richting KNVB

Foto: Heitinga geeft statement af richting KNVB

John Heitinga vindt dat de KNVB kritisch moet kijken naar het aantal stakingen van wedstrijden in de Eredivisie. Door een strengere regelgeving besloten de scheidsrechters de laatste weken veelvuldig in te grijpen en volgens de oefenmeester is dat geen goed idee, zo vertelt hij op de persconferentie.

Heitinga over stakingen

In het duel tussen FC Groningen en Ajax was het opnieuw raak. Nadat de thuisfans tweemaal rookbommen op het veld gooiden, besloot Jeroen Manschot de wedstrijd definitief te staken. Beide ploegen kregen vervolgens geen toestemming om de wedstrijd direct of de volgende dag in te halen, waardoor dit dinsdag pas plaatsvond.

Heitinga begrijpt goed dat de KNVB iets wil doen aan de supporters die dingen op het veld gooien, maar vindt de huidige aanpak geen goed idee. De trainer is van mening dat de voetbalbond vooral naar Engeland moet kijken. “Daar kom je met drank op de tribune niet op. En als je daar iets flikt, heb je wel een serieus probleem”, zo vertelt hij.

“Voetbal moet entertainment zijn. Je moet vermaakt worden. Je moet je club lekker kunnen aanmoedigen. Mensen moeten naar hun eigen gedrag kijken. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Door het gedrag van een paar mafketels, wordt een wedstrijd gestaakt. Nu moeten we terugkomen om de wedstrijd zonder publiek te spelen. Dat kan niet.”

Gevecht voor derde plek

Ajax won dinsdagmiddag maar ternauwernood van FC Groningen. Met een 2-3 zege heroverde de ploeg van Heitinga de derde plek op de ranglijst, die recht geeft op een Europa League-ticket. Het verschil met AZ is slechts 2 punten in het voordeel van Ajax, waardoor het in de laatste 2 wedstrijden nog aan de bak moet.

Speelt Ajax gelijk tegen FC Utrecht?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de KNVB naar Engeland kijken?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie