Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Hélène Hendriks deelt groot Vandaag Inside-nieuws’

Foto: ‘Hélène Hendriks deelt groot Vandaag Inside-nieuws’

Hélène Hendriks leek helemaal klaargestoomd te worden op de mannen van Vandaag Inside op te volgen, maar de presentatrice is dat helemaal niet van plan. Dat onthulde Hendriks in de podcast De Communicado’s, waarin de sportverslaggever aangaf ook bij sportwedstrijden betrokken te willen blijven.

Hendriks doet boekje open over opvolging Vandaag Inside

Het contract van de mannen van Vandaag Inside loopt in 2025 af en dus werd er de afgelopen maanden al volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger. Hendriks werd daarvoor geschikt acht, maar de presentatrice stelt in de podcast De Communicado’s daar niet op te zitten wachten. “Kijk, het is heel simpel. We hebben De Oranjezomer en -winter. En ja, ik sluit niet uit dat er misschien ook eens een keer een lente of een herfst een week of misschien twee komt. Dat ligt helemaal aan of de mannen van VI misschien eventjes een pauze nodig hebben of dat er iets aan de hand is. Dat zou kunnen, want die maken natuurlijk enorme lange weken, maanden. Maar je moet het wel echt zien: als zij er niet zijn, dan neem ik het over. Wat je ook niet moet vergeten: ik heb net een contract getekend bij Ziggo Sport voor al het Europese voetbal.”

Gastheer Victor Vlam stelt Hendriks toch de vraag of ze niet het stokje zou willen overnemen. “Dat is natuurlijk waar het spannend wordt: gaan zij bijtekenen? Besluiten ze er misschien om mee te stoppen? Johan Derksen is tegen die tijd 76 jaar oud. Niemand zou het hem kwalijk nemen als die met pensioen durft te gaan. Zou je hem op willen volgen? Het VI-trio?”

Hendriks niet te porren voor opvolging Derksen

Op die vraag geeft Hendriks een duidelijk antwoord. “Nee. Nee? Nee, waarom zou ik dat?” Vlam kan zich echter voorstellen dat Talpa dat wel graag ziet. “Stel dat zij besluiten om dat niet meer te doen, stel dat Johan Derksen zegt van: ik ben toe aan een pensioen, ik ga gewoon heerlijk andere dingen doen. Dat is hem hartstikke gegund. En dan zegt John de Mol tegen jou van: ‘Nou Hélène, je hebt zo’n fantastisch programma daar, laten we dat gewoon het hele jaar door programmeren’.”

Hendriks houdt echter voet bij stuk. “Nee, nee, nee”. Volgens de presentatrice weet John de Mol er al vanaf. “Ja, natuurlijk weet hij dat. En voor jou is het misschien groot nieuws, voor mij niet. Nee, want wat ik net zei: ik heb een driejaar contract getekend bij Ziggo en dat is echt heel veel voetbal. Dat is op dinsdag, woensdag en donderdag, dus dat zou al betekenen dat ik die drie dagen er al niet ben.” Hendriks stelt dat ze daarin een bewuste keuze heeft gemaakt. “Ik heb daar heel bewust voor gekozen, want mijn hart ligt nog steeds bij sport. Ik zou het allerliefste zelfs Olympische Spelen willen doen, grote toernooien. Maar goed, dan ben je afhankelijk natuurlijk ook van de rechten, maar dit vind ik ook fantastisch.”

Sport belangrijk voor Hendriks

Het levert verbazing op bij Vlam, die de afweging van Hendriks niet zo goed begrijpt. “Maar je krijgt zoveel lof en waardering van van iedereen bijna in de samenleving voor die programma’s die je maakt, die talkshows die je maakt, en toch zeg jij van: eigenlijk doe ik liever iets wat iets meer niche is misschien.”

Voor Hendriks is echter niet zo lastig allemaal. “Nou, het is niet zo dat ik het liever doe, maar mijn hart heeft altijd bij sport gelegen en ik vind het heel leuk dat ik nu die combinatie kan maken. Dat maakt het ook superuitdagend, maar ik zou het heel erg vinden als ik geen sport meer zou doen. De combinatie is top, maar de combinatie houdt ook in dat ik niet een heel jaar een talkshow zou willen doen, los van het feit, als er geen sport was, of ik dat wel zou willen doen. Daar heb ik helemaal niet over nagedacht.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is het jammer dat Hendriks niet Vandaag Inside wil opvolgen?

  • Ja, was de beste optie geweest
  • Nee, was toch geen goede optie geweest
1243+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:41
0+
Publiekslieveling Jan Boskamp presenteert boek in de Kuip: ‘Mijn leven’
11:29
3+
Toni Kroos speelt pannen van het dak in slotstuk carrière: ‘Stoppen op mijn hoogtepunt’
11:06
43+
‘Clément Turpin benoemd tot scheidsrechter voor kwartfinale Oranje’
10:40
40+
Manchester City verliest mogelijk loyale sterkhouder: ‘Hij mag gaan’
10:21
107+
Nieuwe eigenaren Manchester United halen bezem door de staf: ‘Minstens een kwart mag vertrekken’
09:53
190+
Pedri haalt uit naar Rüdiger en Duitsland: ‘Respectloos’
09:18
80+
‘Arne Slot wil voortborduren op plan Klopp met Rabiot als eerste transfer’
08:59
12+
Phil Foden beschermt bondscoach Southgate: ‘Soms moet het van de spelers komen’
08:38
32+
Darwin Núñez verrast idool Luis Suárez na mijlpaal: ‘Hij is mijn voorbeeld en mentor’
08:15
258+
‘AS Roma maakt werk van gratis Memphis’
07:58
12+
Arsenal wil Italië en Bologna-ster: ‘Calafiori kost vijftig miljoen’
07:40
27+
‘Lionel Messi groot vraagteken voor kwartfinale Copa América’
23:44
131+
Voormalig wonderkind gaat vol voor kans bij Ajax
23:21
489+
Emotionele Kökcü mist topaffiche: “Het breekt mijn hart”
22:58
309+
Bosz velt oordeel over PSV-selectie: “Afwachten of het lukt”
22:33
13427+
‘Drama verwacht bij Nederland-Turkije’
22:08
235+
‘Volgende stap gezet in transfer Koopmeiners’
21:43
40+
De Wit wil zich bewijzen in sterke competitie: “Bundesliga altijd een droom geweest”
21:18
952+
‘Eredivisie-rentree lonkt voor Maurice Steijn’
20:53
124+
Geen terugkeer bij Ajax: “Of ik er ooit hoofdtrainer wordt?”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie