‘Helft van Eredivisieclubs’ aasde op spits

Foto: ‘Helft van Eredivisieclubs’ aasde op spits

Na een mislukte periode in Frankrijk bij Stade Reims streek aanvalsleider Kaj Sierhuis deze zomer bij Heracles Almelo neer. De oud-speler van Ajax en FC Groningen had nog veel meer opties, zo vertelt-ie aan Voetbal International.

“Ik geloof dat de helft van de Eredivisie-clubs wel contact heeft opgenomen, er was ook interesse uit het buitenland, maar niet echt uit competities waar ik mezelf zag spelen. Of het waren clubs die niet echt doorpakten”, aldus Sierhuis. Bij Heracles had hij het beste gevoel. “Ook toen er op het laatste moment nog wat clubs kwamen – volgens mij zat ook Feyenoord daarbij – heb ik dat gewoon doorgezet, omdat de speelwijze van deze club goed bij me past. Met een nummer 10 in mijn rug en buitenspelers die een man kunnen passeren en een voorzet kunnen geven. Gewoon het aanvallende spel, waarbij ik echt in het strafschopgebied moet zijn en als aanspeelpunt de ploeg kan helpen. En daarnaast het werken zonder bal, die energie leveren, dat zit echt in mij. Het zijn factoren waar ik van hou, ik moet misschien zelfs soms oppassen dat ik mezelf niet overloop.”

Bij Reims kreeg Sierhuis wel indicaties dat hij meer minuten zou gaan maken dit seizoen. “Maar dat was wel toen mijn grootste concurrent, Bilal Touré, nog niet meetrainde. De club wilde hem in de zomer ook onder geen beding laten gaan, dan ben ik snugger genoeg om dat signaal te begrijpen. Bij de start van de competitie stond ik inderdaad nog in de basis, maar we speelden een moeizame wedstrijd waarin ik ook niet het verschil kon maken. Daarna zat ik meteen weer op de bank, ik kreeg eigenlijk niet eens echt een tweede kans.”

Uiteindelijk hakte Sierhuis daarom zelf de knoop door. “Mijn zaakwaarnemer en ik hebben toen mijn verhuur doorgedrukt. Overigens wel met de steun van Reims, ik heb nog altijd een prima relatie met de trainer en technisch directeur daar.”

Sierhuis is een topper voor Heracles

  • Eens
  • Oneens
174+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie