Blunderende Van der Hart bezorgt Van Persie horrormoment

Mickey van der Hart heeft met een flater voor een nieuw verlies van SC Heerenveen gezorgd. De doelman leek vijf minuten voor tijd nog een punt te redden voor Robin van Persie, maar was even later alsnog de schlemiel. Van der Hart liet een schot van Heracles Almelo-middenvelder Mario Engels uit zijn handen glippen. Heracles won zodoende met 2-1.

Wondergoal helpt Van Persie en Heerenveen langszij, Van der Hart schenkt Heracles zege

Het was de beurt aan Heracles Almelo en SC Heerenveen om de zevende speelronde in de Eredivisie te openen. De club uit Almelo boekte vorig weekend een belangrijke zege bij NEC om op zes punten te komen. De club van kersverse hoofdtrainer Robin van Persie won de Derby van het Noorden en had nu zeven punten verzameld. In het Erve Asito Stadion kwam de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Damon Mirani uit een corner.

In de tweede helft dachten de Heraclieden hun voorsprong te verdubbelen, maar de VAR besloot de treffer van Luka Kulenović af te keuren wegens buitenspel. De 19-jarige Nederlandse Griek Dimitris Rallis bezorgde Heerenveen vervolgens een waanzinnige gelijkmaker, door van buiten het strafschopgebied raak te knallen. De bal met rechts was onhoudbaar voor Heracles-keeper Fabian de Keijzer. In de slotfase leek Heracles alsnog de zege te kunnen grijpen, maar Thomas Bruns vond Heerenveen-doelman Mickey van der Hart op zijn weg.

Diezelfde Van der Hart greep een minuut later volledig mis op een schot met links van Mario Engels. Het zorgde voor de derde verliespartij voor Van Persie en Heerenveen tijdens het Eredivisie-seizoen 2024/2025. Voor de Friese club volgt komende week een treffen met PEC Zwolle, Heracles gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Denk jij dat Van Persie een succesvolle trainer wordt?