Heracles-keeper Pieckenhagen redt een punt tegen AZ

Soccernews

[img align=left]uploads/logo heracles[/img]De keeper van Heracles Almelo, Martin Pieckenhagen, heeft met zijn club een punt te pakken in Alkmaar. De 33-jarige Duitse doelman kopte in de laatste minuut de 2-2 binnen.

Vlak voor rust maakte Tarik Sektioui van AZ het eerste doelpunt van de wedstrijd. De 1-0 was tevens de ruststand.

In de 56e minuut schoot Shota Arveladze de 2-0 binnen voor AZ. De Georgiër is hierdoor nog steeds de topscorer in de Eredivisie met 12 goals uit 11 wedstrijden.

Twee minuten later wist de Moldaviër Calincov, via een assist van Hellings, de 2-1 op het scorebord te zetten. Op dat moment leek er niets aan de hand te zijn voor de Alkmaarders. Maar die gedachte viel in de laatste minuut van de wedstrijd. De doelman van Heracles, Martin Pieckenhagen, ging met de laatste hoekschop naar voren. En met succes. De voormalig doelman van Hamburger SV kopte de bal achter de AZ-goalie Henk Timmer.

Door het gelijkspel van AZ en de winst van vanavond van PSV, is het verschil tussen beide teams opgelopen tot 3 punten.