Het waarom van de omweg voor een PSV’er

Foto: Het waarom van de omweg voor een PSV’er

Een talent. Zo wordt Jason van Duiven al enige tijd gezien bij PSV. Toch is de echte doorbraak er nooit gekomen. Maar de spits zelf geeft niet op, wordt eigendom van de zeer vermogende City Football Group en gaat voetballen in België. Waarom? En kan hij een voorbeeld zijn voor andere jonge Nederlandse spelers?

Inside: toptalent Jason van Duiven van PSV kiest voor een nieuwe koers

Een interessante speler. Een typering die in de voorbije tijd ook vaker gebruikt werd in het Nederlandse voetbalwereld. De naam van Jason van Duiven zal, zeker bij clubs aan de onderkant van de Eredivisie én bij de top van de Keuken Kampioen Divisie, zonder meer gevallen zijn tijdens interne technische besprekingen over eventuele versterkingen of op de welbekende lijstjes hebben gestaan.

De negentienjarige aanvaller werd vorig seizoen verhoord aan Almere City FC en tevoren liet hij tijdens wedstrijden van Jong PSV zien over een aardig niveau te beschikken. Van Duiven hoopte hierdoor de uiteindelijke en definitieve stap naar de hoofdmacht van de Eindhovense topclub te gaan maken. Maar: die kwam er niet echt.

Andere keuze Peter Bosz

Trainer Peter Bosz heeft inmiddels gekozen voor andere spelers dan de centrumspits uit Almelo, die een groot deel in de jeugdopleiding op De Herdgang speelde, maar ook nog even voor FC Twente actief was. Toen Van Duiven echter meekreeg dat de City Football Group brood in hem zag, hoefde hij eigenlijk niet al te lang na te denken.

Omdat zijn toekomst hierdoor een soort van nieuwe boost krijgt. Van Duiven gaat via Manchester naar het Belgische Lommel SK, zo is door partijen afgesproken. Voetballen in een bosrijk gebied in Belgisch-Limburg, aldaar stappen maken om later alsnog een basisplek bij een Europese topclub te kunnen bemachtigen. Een soort van omweg dus. Een ándere route zou je het ook kunnen noemen.

Drie miljoen euro voor PSV

Bijkomend feit is dat alles in goed overleg met PSV is gegaan. De Eindhovenaren strijken naar verwachting nog een mooi bedrag op, naar verluidt drie miljoen euro. Intern wordt ook nog gefluisterd dat er, als de spits zich in de toekomst heel goed blijft ontwikkelen, er nóg meer geld voor PSV aan de spreekwoordelijke strijkstok zal blijven hangen.

De vraag is of niet (nóg) meer jongere spelers, die nu de top nog niet kunnen bereiken of het geduld hiervoor simpelweg niet hebben, deze soort van toekomstvisie in hun hoofd gaan prenten.

Eyeopener voor andere PSV’ers

Soms kán het namelijk zo zijn dat er, zoals Jason van Duiven bij PSV, een trainer twijfelt over de capaciteiten van een speler, waardoor in een andere keuken kijken misschien de beste optie is. Bij een club als PSV zullen ongetwijfeld meer spelers rondlopen die aan hun water voelen dat definitief gaan voetballen in de hoofdmacht er – vrijwel zeker – niet gaat inzitten.

Duidelijk is in ieder geval dat de steenrijke City Football Group ook die markt nauwlettend in de gaten houdt, om zo de satelliet-clubs van de benodigde kwaliteit te kunnen voorzien. In Eindhoven zullen ze voor wat betreft Jason van Duiven geen traantje laten. Er wordt immers geld overgemaakt en de spits zelf is, vooralsnog, niet goed genoeg gebleken om in de top van de Eredivisie te spelen. Laat staan in de prestigieuze Champions League.

Meer talenten van PSV moeten kiezen voor andere toekomstroute?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
1+
‘Dubbelslag voor Real Madrid’
08:00
1261+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:45
91+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
07:30
545+
Ophef over borsten vriendin Kenneth Taylor: ‘Dit kan toch niet?’
07:02
481+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
07:00
20+
Op welke zender kijk je Hongarije – Nederland?
23:46
69+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
44+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
36+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:21
126+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
47+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
139+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
47+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
171+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:18
23+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
21+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
50+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
45+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie