Hiddink verwacht ‘totaal ander Ajax’

Foto: Hiddink verwacht ‘totaal ander Ajax’

Guus Hiddink kijkt aankomende zondag met een bijzondere interesse naar de finale in de KNVB Beker tussen Ajax en PSV. De voormalig oefenmeester nam de prijs in zijn loopbaan viermaal in ontvangst en weet dan ook wat erbij komt kijken.

Revanche voor Ajax

De Amsterdammers zullen met spanning richting de bekerfinale toeleven. Waar het voor Ajax een manier is om toch nog een prijs aan het seizoen over te houden, kan het ook een revanche nemen op het verloren duel van vorige week. In Eindhoven ging de ploeg van John Heitinga namelijk met 3-0 onderuit.

Hiddink verwacht dat de nederlaag echter een extra motivatie zal zijn. “Je kunt een totaal andere wedstrijd verwachten met een totaal ander Ajax, dat enorm gebrand zal zijn op een revanche”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Het scheelt al een hoop dat Edson Álvarez er weer bij is. Die gaat een hoop energie in de wedstrijd gooien en neemt de rest daarin mee.”

Toekomst van Hiddink

Nog altijd loopt Hiddink met veel plezier achter de schermen bij PSV rond, maar hij verwacht niet meer op het veld te verschijnen. Hiddink wil namelijk oppassen dat hij te lang doorgaat en ziet daarom een belangrijke rol weggelegd voor de volgende generatie. Soms begint het bij hem echter wel te kriebelen.

“Ik ben 76 en je moet ook weten wanneer je van het podium af moet gaan. Ik las dat Joe Biden voor een nieuwe termijn wil gaan. Die moet nog even vier jaar langer alle wereldproblemen gaan beheersen, maar intussen moet hij wel bij elk trappetje uitkijken dat hij niet valt. Dat lijkt me niet gezond. Ik vind het goed zo. Je wilt ook niet hebben dat spelers gaan denken: ‘Wat moet die opa op het veld?'”

Gaat Álvarez bij Ajax het verschil maken?

  • Ja, hij is een sleutelspeler
  • Nee, ook hij kan dat niet
338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie