Hier begon opmars Weghorst: “Niet het talent van Arjen Robben of Marco van Basten…”

Foto: Hier begon opmars Weghorst: “Niet het talent van Arjen Robben of Marco van Basten…”

Wout Weghorst wordt momenteel gelinkt aan een terugkeer naar de Eredivisie waar Ajax en FC Twente geïnteresseerd zijn, maar de spits begon zijn echte profcarrière ooit bij FC Emmen. Daar kreeg hij de kans van toenmalig trainer Joop Gall, die nog goede herinneringen bewaart aan die tijd.

Weghorst kreeg kans bij FC Emmen

Weghorst kreeg in Tilburg bij Willem II niet de kans en kwam niet verder dan Jong Willem II. Daar mocht hij vertrekken waarna FC Emmen de boomlange spits oppikte. Gall vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij destijds wel een gokje wilde dagen met Weghorst. “Wout had toen al die onverzettelijkheid, die passie, dat lopen op álle ballen. Ik dacht: Hé, dat kan ik wel gebruiken, dus toen heb ik hem alsnog uitgenodigd. Wel voor de rol van tweede spits.”

Ruud ter Heide was op dat moment de eerste spits bij Emmen, die volgens Gall Weghorst bij de hand moest nemen. “Want Wout was ongepolijst, hij moest nog een hoop ontwikkelen: zijn aannames, zijn techniek, en ondanks zijn lengte was hij nog geen geweldige kopper.”

Wat Gall vooral verbaasde was de wilskracht waarover de aanvaller beschikte. “Ik kijk met heel veel waardering en trots terug op onze samenwerking. Hij heeft zó ongelooflijk veel in zichzelf geïnvesteerd. Bij jonge voetballers, die niet het talent van een Arjen Robben of Marco van Basten hebben en hard moeten werken om een bepaald niveau te halen, wijs ik maar naar één voorbeeld: Wout Weghorst. Dat is toch prachtig.”

Zien we Weghorst komend seizoen in de Eredivisie?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie