Hollandse trots in Belgische ‘dendertrein’

Foto: Hollandse trots in Belgische ‘dendertrein’

Michael Verrips en Ragnar Oratmangoen liepen vorig seizoen nog rond op de Eredivisie-velden, maar tegenwoordig mogen zij zich onderdeel noemen van een heuse successtory-in-de-dop bij onze zuiderburen. Het duo verrast alles en iedereen door met het kleine FCV Dender EH aardig te presteren in de Jupiler Pro League.

Inside: Nederlands bloed moet bij Belgische fusieclub Dender voor handhaving zorgen

FCV Dender EH, Football Club Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem, is een Belgische voetbalclub uit Denderleeuw. FCV Dender EH ontstond op 11 april 2005 uit de fusie van KFC Denderleeuw en Verbroedering Denderhoutem. De club heeft zwart, blauw en rood als clubkleuren. Nog niet zolang geleden keerde de dorpsclub met ambities terug op het hoogste voetbalniveau.

Dat was eerder ook al gelukt, maar daarna volgde zelfs de ondergang naar het derde Belgische niveau. In het verleden was oud-Feyenoorder Jan Boskamp er nog trainer, een man die sowieso met onder meer topclub Anderlecht heel erg succesvol was. Tegenwoordig zwaait ex-prof Vincent Euvrard de scepter in Denderleeuw.

Tijdens de start van competitie enige tijd geleden werd deze club zeker niet als één van de favorieten voor de landstitel genoemd. Die eer was en is logischerwijs weggelegd voor grootmachten als Racing Genk en Club Brugge. De naam van Anderlecht viel hierbij ook nog wel hier en daar, maar bij die recordkampioen is het op sportief gebied op dit moment behoorlijk onrustig.

Fusieclub Dender als middenmoter

Dat geldt zeker niet voor het stadje Denderleeuw. Daar raken ze bijkans niet uit gefeest door de tot op heden geleverde prestaties. De fusieclub mag zich op dit moment namelijk rekenen tot een aardige verrassing in n voetballend België. De Euvrard-formatie staat namelijk in de middenmoot, na het verlies van afgelopen zondag bij koploper Genk. Ze stonden eerder zelfs een tijdje in de top.

Onder de lat moet ex-jeugdinternational Michael Verrips (27) zorgen voor zoveel als mogelijk clean sheets, reddingen waardoor zijn elftal zoveel als mogelijk punten kan pakken. De voormalig goalie van onder andere Sheffield United, MVV, FC Groningen en Fortuna Sittard, tekende enkele maanden geleden een contract bij zijn nieuwe sportieve werkgever.

Michael Verrips heeft in 7 Pro League-wedstrijden 9 doelpunten moeten incasseren en kwam tot 1 clean sheet.

Dender won van Dirk Kuijt

De 27-jarige Velpenaar geloofde namelijk in de ambities van Dender en zie daar: de start van de competitie mag heel goed genoemd worden. Verrips bouwde tijdens zijn loopbaan al behoorlijk wat ervaring op en dat komt zijn team nu goed van pas. Zo wonnen de Belgische ‘denderaars’ onder meer van het zeer matig presterende Beerschot van trainer Dirk Kuijt.

Geboren Ossenaar Ragnar Oratmangoen (26), die ook de Indonesische nationaliteit bezit, liet FC Groningen afgelopen seizoen achter zich en zette zijn krabbel bij Dender onder een contract dat loopt tot medio 2026. De aanvaller, die ook al voor het nationale elftal van Indonesië uitkwam, heeft tot nu toe echter nog even geduld moeten hebben.

Tot de basiself kan hij zich dus niet rekenen, al weet hij ook dat een nieuw avontuur altijd tot hobbels kan zorgen. De oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, Cambuur, NEC en TOP Oss hoopt echter wel degelijk nog van waarde te gaan zijn voor dé verrassing tot nu in de Belgische competitie.

De clubleiding heeft hem niet voor niks eerder een tweejarig contract voorgeschoteld. Het vertrouwen is er dus, nu de prestaties op het veld nog. Waardoor FCV Dender EH aan het einde van dit seizoen zich netjes heeft weten te handhaven óf, en ook dat lijkt geen onmogelijkheid, zelfs een plekje in de play-offs om het landskampioenschap heeft weten te verwerven. Al is die weg nog lang, héél lang.

De Nederlandse trots is er in ieder geval al, nu de uitwerking van alle toekomstdromen nog. En als die daadwerkelijk gaan uitkomen, zal er een grote Denderleeuwse vreugde volgen.

Handhaaft Dender zich in Pro League?

  • Ja
  • Nee
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:00
89+
‘Van Bronckhorst verrast met Ajax-actie’
15:48
312+
’80 miljoen voor zogenaamde topspeler Schouten’
15:31
93+
Paredes vertelt eindelijk waarheid over Oranje-Argentinië
15:21
47+
‘Groot nieuws over Frenkie-transfer’
15:00
69+
‘Geen Vandaag Inside meer op tv’
14:46
46+
Advocaat Rai Vloet haalt uit naar ‘liegend’ Heracles
14:30
58+
Ten Hag maakt zich zorgen om Nederlands voetbal: ‘Moet stoppen’
14:15
92+
Slot wekt irritatie: ‘Donderstraal toch op, wat is dat voor onzin?’
14:00
25+
Hollandse trots in Belgische ‘dendertrein’
13:47
132+
Feyenoord meldt hoelang Giménez er uit ligt
13:33
26+
Ten Hag had FC Twente liever níét geloot
13:17
705+
‘John de Wolf keerde zich tegen beslissing Priske bij Feyenoord’
13:00
223+
Van der Gijp dropt bom onder VI en dreigt met stoppen
12:47
377+
Driessen reageert: was de ruzie van Gijp en Derksen gespeeld?
12:33
72+
Heerenveen en Van Persie delen tik uit aan Feyenoord
12:16
114+
Santegoeds over reactie Nijhuis: ‘Hij werd gespaard, er is nog wel meer te melden..’
12:00
239+
De wederopstanding van Owen Wijndal bij Ajax
11:45
465+
‘Tóch buitenlandse transfer voor Joey Veerman’
11:38
35+
Voorbeschouwing Europa League: Kansen voor AZ en Ajax, Twente treft Manchester United
11:30
243+
Driessen onthult groot ‘Weghorst-geheim’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie