Hoofdbrekens Guardiola: Manchester City opnieuw onderuit

Manchester City is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. De Engelsen verloren met 2-3 van AC Milan.

Opnieuw nederlaag Manchester City

Pep Guardiola begon met een sterk elftal tegen de Italianen en binnen een mum van tijd stond Manchester City op een voorsprong. De bal kwam bij een voorzet van Oscar Bobb terecht bij Erling Haaland. De aanvaller was vervolgens scherp genoeg om de openingstreffer op het scorebord te zetten.

Tien minuten later stond het echter alweer gelijk via een kopbal van Lorenzo Colombo. De centrumspits was kort daarna ook verantwoordelijk voor de 1-2, waardoor AC Milan met een voorsprong de rust inging. In de tweede helft besloten beide hoofdtrainers veel wissels toe te passen.

Manchester City bleef op zoek naar de gelijkmaker en vond deze ook. James McAtee bracht beide ploegen op gelijke hoogte, waarna een spannende slotfase volgde. Marco Nasti schoot namens AC Milan laag in de hoek raak, wat betekende dat de eindstand op 2-3 kwam te staan.

Eerdere verliespartij tegen Celtic

Het zorgt ervoor dat de Engelse topclub voor de tweede keer in de voorbereiding tegen een nederlaag is aangelopen. Eerder deze week ging het namelijk al onderuit tegen Celtic. De Schotten maakten maar liefst vier doelpunten, terwijl Manchester City op drie treffers bleef steken.