Hoogspanning bij FC Twente: “Iedereen maakt elkaar he-le-maal gek”

Foto: Hoogspanning bij FC Twente: “Iedereen maakt elkaar he-le-maal gek”

Arnold Bruggink heeft de nodige kritiek gekregen van FC Twente-supporters, die absoluut niet tevreden waren over het afgelopen transferwindow. De technisch directeur geeft tegenover TC/Tubantia tekst en uitleg over het gevoerde beleid en stelt dat de verwachtingen in Enschede te hoog gespannen zijn.

Bruggink geeft uitleg over transferbeleid FC Twente

Bruggink vertelt tegenover TC/Tubantia niet geheel ontevreden te zijn over de afgelopen transferperiode. “Voetbaltechnisch denk ik dat we meer opties hebben. Maar ik heb ook gezegd, en dat vind ik wel belangrijk om te nuanceren: als een selectie beter is, betekent dat niet dat je automatisch ook beter gaat presteren. Het drukke programma komt daar ook bij kijken.”

Volgens de oud-aanvaller is het geen uitgemaakte zaak dat Twente de derde plaats van vorig seizoen weer kan evenaren. “Ik heb het er met Joseph (Oosting, red.) vaak over gehad en we willen beter zijn dan vorig seizoen en ons ontwikkelen als club. Maar dat wil niet zeggen dat we beter zijn dan plek drie op de ranglijst. Het ene moet je los zien van het andere.”

Verwachtingen voor Twente te hooggespannen

Bruggink stelt dat de verwachtingen in Enschede veel te hooggespannen zijn. “Iedereen maakt elkaar he-le-maal gek. Ik krijg de hele dag berichten dat ik die moeten halen, en dan moet die weer komen. Maar totaal zonder besef wat iemand kost en wat de salarissen zijn van spelers. Wij hebben met een budget te maken waar we zo goed mogelijk binnen moeten blijven. Dan is het aan ons op te kijken welke spelers we hebben.” De technisch directeur kan echter wel begrijpen dat supporters wat onrustig worden. “Het is een soort amusement. Iedereen wil graag weten wat er gebeurt. Komen er nieuwe spelers en hoe gaat het met onze clubs. Alleen moet wij overleggen met elkaar wat verstandig is.”

Op welke plek gaat FC Twente eindigen?

  • Plek 3
  • Hoger dan plek 3
  • Lager dan plek 3
318+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie