Huiberts bevestigt transfer AZ-aanvaller: ‘Op een haar na rond’

Foto: Huiberts bevestigt transfer AZ-aanvaller: ‘Op een haar na rond’

Max Huiberts heeft vrijdag open kaart gespeeld. De directeur van AZ bevestigde dat aanvaller Myron van Brederode vrijwel zeker verhuurd gaat worden aan Fortuna Düsseldorf, uitkomend in de Duitse 2. Bundesliga.

Huiberts bevestigt verhuur AZ’er Myron van Brederode aan Fortuna Düsseldorf

“Het is voor Myron goed om iedere week te gaan spelen en dit is denk ik ook een goed niveau om elke week te gaan spelen”, vertelt Huiberts aan Ziggo Sport. “Ik denk dat het een beetje van beide kanten is. Myron is een speler die wij goed genoeg vinden om in de Eredivisie te spelen, alleen gaat op dit moment de voorkeur uit naar Ruben van Bommel.”

“Die doet het ook erg goed en heeft vorig jaar ook de concurrentiestrijd van Myron gewonnen, en ik denk niet dat het goed is als een jongen met deze kwaliteiten in de meeste wedstrijden niet gaat starten. Dan is het goed dat hij, ook op eigen verzoek, ergens anders aan spelen toe gaat komen”, aldus Huiberts tot slot.

Van AZ-bank naar 2. Bundesliga

Van Brederode maakt sinds 2022 onderdeel uit van de hoofdmacht van AZ. Nog altijd slaagde hij er echter niet in om een basisplaats te bemachtigen. Waar hij dit voetbaljaar in de eerste twee competitieduels in het basisteam stond, zat hij tegen FC Groningen weer op de reservebank.

Met Fortuna Düsseldorf komt Van Brederode bij een club terecht die goed aan het seizoen is begonnen. In de eerste drie competitieduels won het tweemaal en speelde het eenmaal gelijk. Van Brederode moet het team verder versterken, om een poging te doen om te promoveren.

De Nederlander komt met Jordy de Weijs en Vincent Vermeij twee landgenoten tegen. Zélf heeft hij uitstekende statistieken om te laten zien. Hij kwam in 84 wedstrijden voor AZ tot negen doelpunten en vijf assists. In Duitsland hoopt hij de volgende stap in zijn loopbaan te zetten.

Gaat Van Brederode uiteindelijk helemaal doorbreken in AZ 1?

  • Ja
  • Nee
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie