‘Huurtransfer binnen Eredivisie voor PSV-talent Babadi’

Foto: ‘Huurtransfer binnen Eredivisie voor PSV-talent Babadi’

Isaac Babadi verlengde eerder dit kalenderjaar zijn contract bij PSV, maar lijkt vooralsnog niet te hoeven rekenen op veel speelminuten in de hoofdmacht. Op de 10-positie heeft hij immers concurrentie van Malik Tillman, Ismael Saibari én Guus Til. Mogelijk biedt een verhuur soelaas.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Isaac Babadi lijkt er bij PSV voorlopig niet aan te pas te komen

Dat stelt clubwatcher Rik Elfrink in de podcast Heet van de Herdgang, van het Eindhovens Dagblad. “Bij Babadi heb je wel het gevoel van: Oke, die is eigenlijk wel toe aan meer. Die moet meer Eredivisie-minuten gaan maken”, zegt PSV-watcher Rik Elfrink dinsdag stellig in Heet van de Herdgang van het Eindhovens Dagblad. “Want ook dit seizoen heeft hij Til, Tillman, Saibari, Veerman en Schouten voor zich. Ja, het middenveld is eigenlijk overvol en Ledezma hoort daar ook nog bij. Land is er natuurlijk nog. Dus het middenveld van PSV is al behoorlijk bemand.”

“Trainen bij PSV 1 levert Babadi weliswaar waardevolle groei op, maar de meeste progressie is op zijn leeftijd te boeken in wedstrijden. Daarin staat het opstellen van jong talent soms op gespannen voet met de sportieve ambities van PSV, dat prijzen wil en moet winnen. Om in de basis te komen, zal Babadi ervoor moeten zorgen dat hij tussen de vier genoemde namen het beste alternatief is voor een van de aanvallende plekken op het middenveld. Lukt dat niet, dan wacht hem hooguit een rol als invaller of – af en toe – basisspeler in kleinere affiches.”

“De praktijk leert dat er gedurende het seizoen altijd gaten vallen in de selectie van een topclub en dat die kansen er gaan komen, maar is Babadi bereid om daar op te wachten?”, vraagt Elfrink zich hardop af. Maandagavond moest Babadi nog met Jong PSV meedoen tegen Jong Ajax, in de Keuken Kampioen Divisie (2-2).

PSV moet Babadi verhuren

  • Eens
  • Oneens
2348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie