Hwang voedt bizar sterk spitsenduo | SN Team van de Week 8

Foto: Hwang voedt bizar sterk spitsenduo | SN Team van de Week 8

De Eredivisie-speelronde 8 zit er op en dus blikken we terug met het allerleukste elftal: het SoccerNews Team van de Week. De strenge selectieheren zagen een speelronde van pinchhitters, spectaculaire last-minute-taferelen en een geweldige Zuid-Koreaanse ster in De Kuip. Dat boetseert samen een uiterst sterk SN Team van de Week 8.

SN Team van de Week 8: SN Sterspeler Wout Weghorst en Luuk de Jong vormen pinchhitters-duo

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Wat opvalt na de achtste speelronde van de Eredivisie: een ijzersterk pinchhitters-duo heeft zich gevormd. Met Luuk de Jong en zeker Wout Weghorst hebben we misschien wel de beste pinchhitters van Nederland ooit geselecteerd. En voor hen is het ook mooi dat ze bij het SN Team van de Week 8 gewoon een basisplaats krijgen. Sterker nog, voor Weghorst is er nog meer eer. Hij mag de felbegeerde SN Sterspeler van de Week-trofee bijzetten op zijn open haard.

Doelman: Thomas Didillon (Willem II)

We beginnen bij een oude bekende. Thomas Didillon was bij de openingsspeelronde namelijk ook al uitverkorene in het SN Team van de Week. Destijds was hij namens Willem II een kwelgeest voor Feyenoord en hielp hij de Tilburgers aan een punt in De Kuip. Deze keer leverde een uitstekend optreden van de Fransman, die volledig Didillon-Hödl heet, indirect de drie punten op bij Almere City. Met 7 reddingen was hij van grote waarde voor Willem II. Welkom terug, Thomas!

Rechtsback: Mats Deijl (Go Ahead Eagles)

Mats Deijl is aanvoerder van Go Ahead Eagles en staat er wanneer je hem nodig hebt. Bijvoorbeeld bij een penalty bij een stand van 1-1 tegen Heracles Almelo. Die kan je dan wel aan de rechtsback overlaten. Verder is Deijl ook gewoon een hele goede verdediger, sterk in de duels, passing en tackles en hij creëerde als back ook nog 2 kansen. Een mooie toevoeging voor het SN Team van de Week dus, maar nog net geen aanvoerder.

Centrale verdediger: Nick Viergever (FC Utrecht)

Over goede verdedigers en aanvoerders gesproken. Nick Viergever is al sinds jaar en dag een oerdegelijke verdediger en lijkt bij FC Utrecht als aanvoerder helemaal op zijn plaats te zijn. In het spektakelstuk tegen RKC Waalwijk (3-2) blonk Viergever uit. Niet alleen scoorde de centrumverdediger, hij had ook geweldige statistieken. Met 93 procent op de passing (91 van de 98 passes kwamen aan) en 100 procent in de duels. Ja, inderdaad hij won al zijn duels. Of dat nou over de grond (4) of in de lucht (2) was. Hij krijgt van ons een dikke 8, oftewel geven we hem een dubbele vier.

Centrale verdediger: Rodrigo Guth (Fortuna Sittard)

Over slechte woordgrappen gesproken. Rodrigo Guth was ook goed. De centrale verdediger van Fortuna Sittard besliste in eigen persoon het duel met AZ. Ook hij scoort goed op de statistieken, maar scoort vooral op het veld. En daar zal AZ erg van balen. De 23-jarige Braziliaan is een prachtige aanwinst voor het SN Team van de Week.

Linksback: Mats Köhlert (sc Heerenveen)

Ja, want langzamerhand hebben we ook lekker wat internationale inbreng in het sterrenelftal. Zoals Mats Köhlert. De Duitse linksback speelt al zolang in Nederland dat hij een halve Nederlander is geworden en dus lekker aanvallend langs de linkerkant opstoomt. Dat zorgt in het aanvallende sc Heerenveen van Robin van Persie voor veel dreiging. Hij creëerde liefst 5 kansen en daarmee het meeste van iedereen op het veld tegen PEC Zwolle. Een overwinning leverde dat niet op (het werd 1-1), maar wel een plaatsje in het favoriete elftal van eenieder.

SN Team van de Week 8.

Rechtermiddenvelder: Zico Buurmeester (AZ)

Kijk nog maar eens naar boven en dan zie je het toch echt: Zico Buurmeester van AZ is geselecteerd. Dat is raar, want AZ speelde stroef bij Fortuna Sittard en verloor er zelfs. Een speler selecteren die met zijn team verloren heeft gebeurt niet vaak, maar bij het SN Team van de Week kijken we verder. Wij bieden ook ruimte voor onontdekte briljantjes. En met Buurmeester denken wij er eentje gevonden te hebben. Tot op de dag van gisteren speelde hij nog nooit een volledige Eredivisie-wedstrijd voor AZ, maar door het ontbreken van de licht geblesseerde Jordy Clasie kreeg hij zijn kans. De 22-jarige middenvelder greep die met beide handen aan. Wat hij nooit verwachtte komt gelijk uit: een selectie voor het SN Team van de Week 8. Niet heel onlogisch als je zijn statistieken (meeste tackles en gewonnen duels) ziet. Jammer nog van dat balletje op de lat.

Middenvelder: In-beom Hwang (Feyenooord)

In-beom Hwang raakte de lat of paal niet. Hij zocht rustig de hoek uit in het krakerduel van Feyenoord met FC Twente en scoorde. Het bleek de winnende te zijn en een perfecte bekroning op de start van de Zuid-Koreaanse middenvelder in De Kuip. Wat moeten we nog over hem vertellen? Hij is er pas net en dit is al zijn tweede SN Team van de Week-uitverkiezing. Niet alleen is hij aan het uitgroeien tot publiekslieveling in Rotterdam, hij is ook een SN-lieveling aan het worden.

Aanvallende middenvelder: Paxten Aaronson (FC Utrecht)

Dat geldt eigenlijk ook voor Paxten Aaronson. Nog een pareltje die menig fantasyvoetbal-speler in zijn team zou willen hebben. De Amerikaanse aanvallende middenvelder geeft FC Utrecht iets extra’s. RKC werd met 3-2 verslagen en de ploeg van Aaronson staat stevig op de tweede plaats. We zetten hem als aanvallende middenvelder en hij kan zo mooi omwisselen met Hwang. Wij houden van positiewisselingen en weten dat de Amerikaan ook verdedigend zijn mannetje staat. Niet alleen scoorde hij tegen RKC, hij was ook de man met de meeste tackles (4) en meeste gewonnen duels (11).

Linkermiddenvelder: Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)

Op links hebben we Oliver Edvardsen. Altijd even opletten welke Edvardsen we bedoelen bij Go Ahead Eagles, maar deze keer is het toch wel duidelijk de invaller Edvardsen. Want in een half uur tijd, maakte hij zoveel indruk dat hij niet alleen de man van de wedstrijd werd bij Go Ahead – Heracles Almelo (4-1), maar zich ook in het SN Team van de Week 8 speelde. In die 31 minuutjes gaf hij 2 assists, creëerde hij 2 kansen en voerde hij 2 succesvolle dribbels uit. De Noorse linkervleugelspeler is een mooie internationale aanvulling op onze buitenlanders die ons bizar sterke pinchhitter-duo gaan voeden.

Spits en SN Sterspeler van de Week 8: Wout Weghorst (Ajax)

De pinchhitter der pinchhitter is natuurlijk Wout Weghorst. We hadden het onlangs nog over hem in onze nieuwste podcast met de niet geheel toevallig naam: Pinchhitters. Misschien was hij daarom wel extra gedreven om zich te laten zien als supersub. Bij Ajax had hij nog minder minuten nodig dan Edvardsen bij Go Ahead. Hij tilde de droevige 1-1 tegen FC Groningen naar een lachende 3-1 met een doelpunt en een assist. Hij deed alles goed en deed precies waarvoor je Weghorst in je ploeg hebt. Zo’n passievolle pinchhitter willen wij in het SN Team van de Week. En met zulke prestaties maken we je gelijk aanvoerder als SN Sterspeler van de Week 8. En ja, Wout, je start bij ons gewoon in de basis.

Spits: Luuk de Jong (PSV)

Met wie kunnen we beter afsluiten dan met Luuk de Jong. Het is lastig, maar De Jong kan zeker de concurrentie als beste pinchhitter van Nederland aangaan met Weghorst. Alhoewel hij tegenwoordig bij PSV gewoon in de basis start, is er natuurlijk niemand een betere ijzerbreker met het hoofd dan Luuk de Jong. En als de voorzet dan iets te laag komt dan jaagt hij de bal gewoon met buitenkantje voet in de kruising. Zo geschiedde tegen Sparta en zo werd hij de matchwinner in het met 2-1 gewonnen duel. Alle ballen naar dit geweldige pinchhitters-duo dus. Ze hebben normaal gesproken maar een paar minuten nodig, laat staan als je ze in het SN Team van de Week 8 zeker 90 minuten geeft…

Ken jij een beter pinchhitters-duo?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie