“Ik hoop dat Ajax nog kampioen wordt”

Foto: “Ik hoop dat Ajax nog kampioen wordt”

Ryan Gravenberch is alweer bijna een jaar weg bij Ajax. De middenvelder heeft met Bayern München een druk speelschema, maar probeert tussendoor ruimte te scheppen om de Amsterdammers te blijven volgen.

Overstap Gravenberch naar Bayern München

De controlerende middenvelder groeide onder Erik ten Hag al snel uit tot een van de vaste basiskrachten. Aan het einde van afgelopen voetbaljaar besloot Gravenberch dat hij toe was aan een volgende uitdaging in zijn carrière, waarna hij een contract ondertekende bij Bayern München. In Duitsland zit hij dit seizoen voornamelijk op de reservebank.

Vertrouwen in Ajax

De Oranje-International heeft allerminst spijt van zijn overgang en verwacht de tijd nodig te hebben om zich te ontwikkelen. Ondertussen kijkt hij met bovengemiddelde interesse naar de prestaties van zijn voormalig ploeggenoten. Hoewel hij ziet dat de resultaten achteruit zijn gegaan, vindt hij dat Ajax nog altijd een uitstekende selectie heeft.

“Als wij zelf geen wedstrijd hebben dan kijk ik altijd naar de wedstrijden van Ajax. Normaal gesproken mis ik niets en ik volg het nog steeds op de voet. Het is natuurlijk jammer dat het zo loopt. Dat zou iedereen anders willen zien, ik ook”, zo luidt zijn analyse in een uitgebreid interview met Ajax Showtime.

“Toch denk ik dat het voor de jongens wel een heel leerzaam jaar is. In het leven en ook in de voetballerij kan het niet altijd lopen zoals je wil. Het is lastig, maar ik hoop dat Ajax nog kampioen wordt”, aldus de middenvelder, die dit seizoen in de Bundesliga eenmaal in het basisteam stond en zestien keer mocht invallen.

Gaat Gravenberch bij Bayern München nog slagen?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik verwacht het niet
1724+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie