“Ik sta er positief in en ben ready als het moet”

Foto: “Ik sta er positief in en ben ready als het moet”

Donyell Malen kreeg gisteren bij het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië op het EK (0-3 voor Oranje) de kans van bondscoach Frank de Boer en die greep de PSV-aanvaller met beide handen aan. Heeft hij zich vast in de basisopstelling gespeeld?

Malen zei gisteren voor de camera van de NOS: “Je wilt wel meer dan zo’n pass (bij de 0-3, red.), maar het geeft wel voldoening. Je speelt om mooie dingen te laten zien en ik denk dat het met vlagen is gelukt. De samenwerking met Memphis? Ik denk dat we goede momenten hadden, maar er waren ook momenten die we beter konden uitspelen. Misschien hadden we soms dichter bij elkaar moeten staan of een andere keuze moeten maken. Dat moeten we goed analyseren, ook als team. Er zat nog veel meer in dus je moet ook realistisch zijn.”

Hij hoorde op zondag dat hij de plek van Wout Weghorst in zou nemen: “Je wilt altijd spelen, zeker met zo’n mooi toernooi. Het is mijn eerste toernooi dus het is mooi dat ik vandaag mag starten. Elke voetballer wil in de basis van Oranje staan en ik ben er ook heel trots op.” De PSV’er is niet constant bezig met een basisplaats: “Ik probeer lekker te trainen en plezier te hebben in het feit dat ik hier ben. Als de trainer me nodig heeft, ben ik klaar dus ik ben niet steeds bezig met: o, speel ik wel of niet? Ik sta er positief in en ben ready als het moet.”

Speelt hij ook in de achtste finale? “Daar ben ik na de wedstrijd niet direct mee bezig. Het is genieten dat we goed hebben gespeeld en we krijgen nu een lange trainingsweek. Dan zullen we wel zien. Ik ga mijn stinkende best doen. 3-0, mooie momenten: ik ga goed naar huis.”

Verdient hij een vaste basisplek?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie