Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Inspiratieloos Engeland groepswinnaar na salonremise tegen Slovenië

Engeland is groepswinnaar geworden in Groep C. De formatie van Gareth Southgate was beter dan Slovenië, maar liet dat amper zien. De Three Lions maakten een inspiratieloze indruk en lijken niet in hun allerbeste vorm. Na een oersaai duel met weinig kansen werd het 0-0 in Keulen.

Wedstrijdverslag Engeland – Slovenië

In de eerste helft was er eventjes hoop dat Engeland eindelijk goed voetbal zou gaan laten zien. Bondscoach Gareth Southgate had de opstelling immers omgegooid en Slovenië is op papier de minst sterkte tegenstander uit Groep C. Toch lukte het de Engelsen niet om Slovenië voetballes te geven.

De enige echte kans ontstond halverwege de eerste helft. Phil Foden werd bereikt na een loopactie, waarna hij de bal voortrok. Bukayo Saka kon vrij binnenschieten en dus vierde de Arsenal-speler een bescheiden feestje. Zijn Manchester City-collega stond echter buitenspel en dus ging het doelpunt niet door.

Na rust was het niet veel beter. Slovenië deed in de hele wedstrijd vier doelpogingen, Engeland slechts vier meer. Grote kansen waren er niet meer. De Engelse fans willen wat anders zien en uiten hun woede op sociale media. Desondanks is Engeland groepswinnaar na deze 0-0. Ook Slovenië is door naar de volgende ronde en eindigt op plaats 2. In de achtste finale treffen de Three Lions mogelijk het Nederlands elftal. Gaat dat wél spannend worden?