Invaller Van den Boomen is goud waard voor Ajax

Foto: Invaller Van den Boomen is goud waard voor Ajax

Ajax heeft donderdagavond in de slotfase van het duel met Vojvodina een overwinning binnengehaald. Lang bleef de brilstand op het scorebord staan, maar een kopbal van invaller Branco van den Boomen brak de ban.

Ondanks kansenregen Ajax geen goals

Met Remko Pasveer onder de lat begon Ajax aan de tweede voorronde van de Europa League. De doelverdediger, die het vertrouwen kreeg van Francesco Farioli, had een moeizame beginfase waarin hij tweemaal de bal van achteruit in de voeten van de tegenstander schoot. Het zorgde echter niet voor een tegendoelpunt.

Al snel kwam Ajax aan aanvallen toe en kreeg het de eerste kansen. Carlos Forbs en Christian Rasmussen waren allebei dichtbij de openingstreffer, maar hun schoten eindigden naast het doel. Kenneth Taylor schoot op zijn beurt snoeihard tegen de lat aan, waardoor de ruststand op 0-0 bleef steken.

Ook Vojvodina dichtbij zege

Na de theepauze hoopte Ajax door te drukken, maar niets was minder waar. De energie sloop in het elftal van Farioli weg en Vojvodina rook de kansen om iets te forceren. Zo leek Mihailo Ivanović de 0-1 op het scorebord te zetten, maar de voetballer raakte met de bal de schouder van Pasveer.

Kort daarna kregen de bezoekers wederom een zeer grote kans. Ditmaal was het Aleksa Vukanović die het doelpunt op zijn schoen had. Hoewel hij de bal langs Pasveer wist te werken, zag hij deze tegen de paal aan verdwijnen. Daardoor bleef Ajax in leven en kon het blijven hopen op een overwinning.

Van den Boomen bewijst kwaliteiten

Enkele wissels moesten eraan bijdragen dat Ajax een zege zou binnenhalen. Farioli koos er onder meer voor om Steven Berghuis en Van den Boomen in te brengen en dat bleek een gouden greep te zijn. Van den Boomen kopte de bal namelijk vlak voor tijd in de lange hoek binnen, waardoor Ajax alsnog een zege behaalde.

Scoreverloop: 1-0 (86′) Branco van den Boomen

Schakelt Ajax Vojvodina uit?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, Vojvodina gaat door
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie