Italië klopt Frankrijk, België dankt De Bruyne

Frankrijk heeft de eerste wedstrijd sinds de EK-uitschakeling tegen Spanje eveneens verloren. Bij de start van de nieuwe Nations League-cyclus ging Les Bleus met 1-3 onderuit tegen Italië.

Droomstart Frankrijk niet voldoende tegen Italië

Frankrijk begon messcherp aan de eerste wedstrijd van de Nations League. Al na twaalf seconden strafte Bradley Barcola slordig balverlies aan Italiaanse zijde ongenadig hard af: 1-0. De manschappen van Didier Deschamps probeerden door te drukken, maar slaagden er niet in om de voorsprong te verdubbelen. Een werkelijk schitterend doelpunt van Federico Dimarco bracht de verhoudingen na ruim een half uur spelen zelfs weer in evenwicht.

Italië wist in de tweede helft door te drukken. Davide Frattesi maakte zes minuten na de hervatting de 1-2, waar Giacomo Raspadori zelfs voor een nog grotere marge zorgde. Italië, dat deze zomer nochtans een teleurstellende indruk maakte op het EK, kent daardoor een vliegende start.

België maakt geen fout

Frankrijk en Italië treffen in Groep 2 van Divisie 1 ook België en Israël. De Rode Duivels wisten gelijktijdig een 3-1 zege te boeken. Deze wedstrijd vond plaats in Hongarije, aangezien men vanwege de spanningen omtrent Gaza een clash in Brussel niet aandurfde.

Kevin De Bruyne gaf België het goede voorbeeld door de 1-0 en de 3-1 te produceren. Youri Tielemans nam het tweede doelpunt voor zijn rekening, waar Loïs Openda faalde vanaf de strafschopstip. Timothy Castagne maakte een ongelukkig eigen doelpunt.