Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Italië schiet EK-droom Modric in extremis aan gort

Kroatië is zo goed als zeker uitgeschakeld op het EK. Een treffer van Luka Modric leek voldoende om door te stoten, maar Italië wist in de slotseconden alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen: 1-1. De Kroaten hebben daardoor alleen op papier nog een kans om door te komen, hoewel die zeer klein is.

Italië op valreep zeker van achtste finale EK

Kroatië verspeelde afgelopen week een kostbare voorsprong tegen Albanië (2-2). De opdracht voor de Kroaten was dan ook duidelijk: winnen. Italië begon deze cruciale wedstrijd met twee punten voorsprong, maar wist dat een eventuele nederlaag het einde zou kunnen betekenen. Voor de UEFA waren de grote belangen aanleiding om Danny Makkelie op deze wedstrijd te zetten.

In de eerste helft kreeg Italië dé kans om een plek in de de achtste finale nagenoeg veilig te stellen. Alessandro Bastoni kreeg van korte afstand een grote kopkans, maar stuitte op een geweldige redding van doelman Dominik Livakovic. De Kroaten stelden daar weinig tegenover in de eerste helft.

Modric slaat alsnog toe

In de tweede helft was Makkelie betrokken bij een cruciaal moment. Invaller Davide Frattesi kreeg de bal op zijn arm. Aanvankelijk wimpelde de scheidsrechter de Kroatische claims af, maar na ingrijpen van VAR Rob Dieperink wees hij alsnog naar de strafschopstip. Voetbalveteraan Luka Modric besloot zich te ontfermen over deze buitenkans, maar stuitte op doelman Gianluigi Donnarumma.

De redding van Donnarumma maakte geenszins een einde van de illusies van Kroatië. Een halve minuut na zijn misser viel de bal fortuinlijk voor Modric, die de bal op knappe wijze hoog in de touwen mikte. Dat betekende plotseling dat Italië moest gaan scoren om niet afhankelijk te worden van andere landen.

Italië door het oog van de naald

Gianluca Scamacca kreeg een grote kans op de 1-1, maar wist een voorzet niet binnen te glijden. Italië moest dan ook vrezen voor de derde plaats, maar in de 98ste minuut schoot Matia Zaccgni alsnog op schitterende wijze raak. Italië door, Kroatië vrijwel zeker exit!

135+
Totáál niet bang voor Oranje: “Zou niet kunnen slapen van geluk”
21:06
49+
’40 miljoen euro voor Yankuba Minteh’
21:00
2+
Voorbeschouwing Spanje – Georgië: Strijd tussen David en Goliath in de achtste finales