Ivan Perisic keek als Inter-speler ogen uit bij PSV

Foto: Ivan Perisic keek als Inter-speler ogen uit bij PSV

Ivan Perisic werd eerder vandaag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever PSV. Daarbij was er óók ruimte voor vragen van de media, die de Kroaat ook bepaald niet uit de weg ging. Hij vertelde onder andere als Internazionale-speler al onder de indruk te zijn geraakt door het Philips Stadion.

Perisic onder de indruk van PSV-supporters

De geroutineerde vleugelspeler wordt geciteerd door Voetbal International: “Ik weet eigenlijk best veel van PSV en de grote spelers die hier hebben gespeeld. Ik volg de Nederlandse competitie dan ook al van kleins af aan. Als de Nederlandse clubs in de Champions League speelden, keek ik altijd op televisie. Ik ken de rivaliteit tussen de grote clubs als PSV, Feyenoord en Ajax, terwijl ook een club als FC Twente het nu heel goed doet. En ik heb bij Internazionale natuurlijk met Denzel Dumfries gespeeld. Toen ik hem vertelde dat ik waarschijnlijk naar PSV zou gaan, vertelde hij me alleen maar positieve dingen over de club en de stad.”

Het Philips Stadion kende hij dus ook al: “Ik heb zelf ook met Inter tegen PSV gespeeld, dus het stadion kende ik dus al een beetje. Het publiek was geweldig, kan ik me nog herinneren. Een goede sfeer binnen een club is voor mij cruciaal, omdat je zonder die spirit onmogelijk resultaat kan behalen. Bij vrijwel alle clubs waar ik heb gespeeld was de sfeer goed. Iedere dag hard werken en daarom hebben we prijzen kunnen pakken. Hopelijk gebeurt dat nu ook bij PSV.”

“Het is een kleine stad”

En de stad is Perisic ook al niet onbekend meer: “Ik heb inmiddels al veel van Eindhoven gezien. Het is een kleine stad, maar daar hou ik wel van. Ik woon nu nog in een hotel, maar mijn familie en kinderen komen snel naar Nederland. Dan kunnen we een woning vinden en een school zoeken voor mijn kinderen. Iedere speler heeft wat tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving.”

Ben jij ook onder de indruk van de fans van PSV?

  • Ik wel
  • Ik niet
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie