Jaap Stam waarschuwt Ten Hag voor valkuilen

Foto: Jaap Stam waarschuwt Ten Hag voor valkuilen

Als trainer is hij tot dusver nog geen succes, maar omdat hij als speler wél jarenlang indruk maakte bij Manchester United kan Jaap Stam fijntjes aan Erik ten Hag uitleggen welke potentiële valkuilen er voor hem liggen op Old Trafford.

Eerst wordt de bekerfinale tegen PSV zondag met Ajax nog belangrijk. “Als Ten Hag nu nog een prijs misloopt, zal de Engelse pers zijn aanstelling niet meteen als een mislukking betitelen. Ze houden rekening met wat hij eerder heeft gepresteerd bij Ajax. Maar als United interesse heeft of een grote deal aanstaande is, gaan ze die persoon op de voet volgen. Dat zal bij Ajax nu niet anders zijn. Daar zal ook steeds meer Engelse pers aanschuiven om hem te ondervragen over United, ook als hij dat zelf niet wil”, vertelt Stam in het Algemeen Dagblad.

Hij tipt Ten Hag verder: “De clubleiding kan aan de voorkant een positief beeld schetsen, maar het is ook belangrijk dat je je verdiept in de groep. Op basis daarvan, en met je eigen filosofie als uitgangspunt, kun je bepalen wat je het beste kan doen. Grote schoonmaak? Er moet iets veranderen, maar je kunt niet zeggen: ‘deze vijftien moeten weg en deze tien blijven’. Er liggen veel grote contracten. Maar een schifting is wel cruciaal voor een frisse wind en succes. (…) Ook de manier van spelen bepaalt het resultaat. Je kunt veel verwachten, maar het wordt lastig als ze niet op de goede plek staan of niet in jouw systeem passen. Daarom is een trainer nodig die veeleisend is en tot in detail zegt wat er gebeuren moet. Een paar versterkingen hoort daarbij. Dat is evident.”

‘United is niet zomaar een club..’

“De druk is bij United ook vele malen groter”, weet Stam. “De clubleiding kan wel geduld hebben, maar dat betekent niet dat je ook tijd van de buitenwereld krijgt. Een paar wedstrijden niet winnen en het zagen begint. Men verwacht de titel en de Champions League. Dat is onder een nieuwe trainer niet anders. Dat moet je kunnen managen, want alles wordt aangehaald. Privé ook. Paparazzi zijn overal, ook als je even de stad inloopt. Ten Hag is niet het type dat gekke dingen doet. Ze zullen ook letten op hoe hij overkomt. Bij zijn presentatie bijvoorbeeld, zoals destijds met Van Gaal. Ik zou me daar niet te druk over maken. Je moet alleen geen dingen kopiëren. Presenteer je gewoon als jezelf. Als je er langer bent, raak je eraan gewend, maar je moet er wel even doorheen. (…) Of hij gaat slagen, is heel moeilijk te zeggen. Wat ik al zei: United is niet zomaar een club.”

Wint United morgen van Norwich? Odd 1.20!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat United morgen winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie