‘Jerdy Schouten op weg naar PSV-uitgang’

Foto: ‘Jerdy Schouten op weg naar PSV-uitgang’

Marciano Vink vreest dat PSV Jerdy Schouten na één seizoen al kwijt gaat raken. De voetbalanalist is onder de indruk van het spel van de middenvelder, die in zijn ogen een ontzettend sterk EK heeft gespeeld. Topclubs in de Europese top kunnen volgens Vink deze zomer dan ook wel eens gaan aankloppen in Eindhoven.

Vink prijst fantastische Schouten en voorspelt toptransfer

Frenkie de Jong ontbrak op het EK door een blessure, waardoor er een plek vrij kwam voor Schouten. De PSV’er liet zien die rol met verve in te kunnen vullen. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat is Vink dan ook lyrisch over de middenvelder. “Hij heeft zich bij Bologna echt mega ontwikkeld en we hebben dat in het afgelopen seizoen in de Eredivisie gezien, maar ik had niet gedacht dat hij die rol van Frenkie de Jong, die we allemaal aan Veerman hadden toebedeeld, als eerste aanspeelpunt voor de verdediging zo goed in zou vullen.”

Vink stelt dat Schouten het voetballend gezien anders oplost dan De Jong. “Het dribbelen wat Frenkie de Jong doet is een manier om tot een aanvalsopbouw te komen en dat is hartstikke goed, want je zorgt ervoor dat de tegenstander moet gaan nadenken. Schouten doet het met één of twee keer raken en positioneel goed staan. Ik heb zó genoten van Schouten, dat meen ik oprecht. Op dit niveau.”

Schouten naar Arsenal?

De voetbalanalist denkt dan ook dat PSV moet vrezen voor een vertrek van Schouten, die volgens Vink moeiteloos meekan in de Europese top. “Het zou me zeer verbazen, dat meen ik oprecht. Als je kijkt naar topclubs, zoals Inter, maar ook de top zes van Engeland, die willen op die positie iemand die de bal niet verliest. Rice vult bij Engeland die rol in met veel passjes naar links en rechts, maar Schouten kan tussen de linies mensen vinden met een gemak waar je u tegen zegt. Clubs als Arsenal zoeken zo’n type.”

Denk jij dat Schouten deze zomer vertrekt bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3946+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie