Joey Veerman onderweg naar PSV-uitgang

Foto: Joey Veerman onderweg naar PSV-uitgang

In tijden dat het meer dan crescendo gaat bij clubs, zoals bij PSV, zullen er altijd spelers zijn die hun vizier op elders gaan richten en daar in hun hoofd ook mee bezig zijn. Zoals Joey Veerman, de regisseur in Eindhovense dienst. Een vertrek is aanstaande, weten ze ook op De Herdgang.

Inside: PSV-middenvelder wil eerst nog prijzen pakken en dan zijn buitenlandse vleugels uit gaan slaan

Kind van Volendam. En als voetballer (op)gegroeid bij het Friese sc Heerenveen. Vanuit het IJsselmeer, naar het hoge noorden en weer naar de provincie. Joey Veerman toog van een huidige degradatiekandidaat naar een kandidaat voor Europees voetbal en zit inmiddels alweer enige tijd bij een topclub.

In Brabant is hij duidelijk op zijn plek en is hij een heel belangrijke schakel geworden in de succesformatie van Peter Bosz. Als spelverdeler, waar nodig bal-afpakker, maar ook zeker de man die de steekballen moet geven op de uitstekende voorhoede die de huidige nummer één van de Eredivisie heeft.

Niemand twijfelt meer aan Veerman

Veerman is geen twijfelgeval meer, zoals hij dat eerder tijdens zijn tijd in Brabant nog weleens was. Dat weet de speler zelf ook wel, die barst van het zelfvertrouwen omdat hij met zijn team week in en week uit weet te winnen in de Eredivisie. Dat doet iets met een voetballer.

Zeker in zijn kopje. Intern op De Herdgang zal men gemerkt hebben dat Veerman verder aan het kijken is, voor wat betreft zijn eigen toekomst. Niet verrassend is het dat PSV hoopt de international alsnog langer aan zich te gaan binden ergens in de komende weken.

Weigering PSV-aanbod

Het contract van de 25-jarige middenvelder loopt nog tot medio 2026. De Eindhovenaren willen dat verlengen om hem alsnog langer binnenboord te houden óf in ieder geval veel meer geld te kunnen vangen bij een eventuele transfer. Maar tot teleurstelling van de top van de Eindhovense Philips Sport Vereniging heeft Veerman een eerste aanbieding naast zich neergelegd.

Het contract-aanbod was niet dusdanig interessant dat hij hiervoor een buitenlands avontuur zou opgeven. Binnen PSV is het nu duidelijk dat Veerman mikt op een afscheid komende zomer. Een hele grote verrassing zal dat voor de technische staf en de rest van de selectie van de Eindhovenaren niet zijn.

Uitstekende statistieken Joey Veerman

Veerman kan tot op heden dit seizoen aanvallend gezien namelijk zeer goede statistieken overleggen. Niet alleen was hij al bij 17 goals betrokken in alle competities, de Volendammer creëert met grote afstand de meeste kansen van alle spelers in de Eredivisie. Ook de pass voor de assist wordt het meest door Veerman gegeven.

Concreet gezien heeft Veerman dit seizoen tot nu toe 986 passes verstuurd. 83 procent daarvan was succesvol qua nauwkeurigheid en qua dribbels (26) weet de PSV’er ook van wanten. Deze feiten vallen op bij de buitenlandse clubs, die zeker ook in de Eredivisie scouten.

Premier League kijkt nu ook naar Veerman

De voetballer stond al op de radar in toplanden als Spanje, Italië en Duitsland, maar ook in Engeland valt zijn naam steeds meer. Dat heeft er vooral mee te maken dat Premier League-clubs kijken naar de cijfers van Veerman op verdedigend gebied, zijn fysiek ook dus. En juist die statistieken worden bij Veerman in het PSV-tenue steeds beter de laatste tijd.

De Volendammer heeft de afgelopen periode danig aan zichzelf gewerkt, mede ook doordat Bosz zijn trainer is en scherp op zijn ontwikkeling let. Beide partijen hebben daar duidelijk profijt van, blijkt uit alles. Technische baas Earnest Stewart, die eigenlijk een rustige transferperiode heeft, zal op de achtergrond al aan het kijken zijn wie de vervanger van Veerman op het PSV-middenveld moet gaan worden.

Welke club moet Veerman kiezen?

De speler zelf zal met zijn omgeving én met zichzelf vooral overleggen welke stap voor hem het beste zal zijn. Kan hij de absolute top, waar de kans op speelminuten zeker niet meteen groot zal zijn, aan? Of moet de spelverdeler kiezen voor een stapje daaronder, ergens in de subtop van een grote competitie? Oud-prof en huidig ESPN-analist ziet Kees Luijckx het liefst naar Spanje vertrekken.

“Hij kan fouten maken in die eerste vijftien minuten, maar hij legt ook behoorlijk wat risico in zijn spel”, vertelt Luijckx over mogelijke stappen voor Veerman. “Hij is wel een hele interessante speler. Het hangt heel erg af van hoe een trainer hem in het buitenland gaat gebruiken. Qua intensiteit denk ik toch dat hij naar Spanje moet. In Duitsland en Engeland zijn het natuurlijk echt topatleten. Veerman is veel fitter dan hij was, maar hij is geen topatleet”, aldus Luijckx.

Veerman moet kiezen voor Serie A

  • Eens
  • Oneens
3750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie