John Stones verpest Arsenal-feestje

Arsenal leek af te stevenen op een overwinning in het hol van de leeuw, in het Etihad Stadium bij Manchester City. Op het allerlaatste moment, in de achtste (!) minuut van de extra tijd, trok John Stones echter nog tegelijk. The Gunners voetbalden toen al één helft met tien man.

John Stones kopt Manchester City in blessuretijd naar puntje

In de eerste helft golfde het spel op en neer en het openingsdoelpunt van de Premier League-topper viel ook al rap: Erling Haaland kreeg zijn eerste kans van de wedstrijd en benutte die meteen. Er was nog geen tien minuten gespeeld of het stond al 1-0 voor de ploeg van trainer Josep Guardiola.

Desondanks bleef City komen. Eén keer. En nog een keer. En nog een keer. Ilkay Gündogan raakte bijvoorbeeld de paal uit een vrije trap. Er was echter ook een smetje voor The Citizens, want halverwege het eerste bedrijf viel de o zo belangrijke Rodri uit met een blessure. En slechts een minuutje later werd het ook 1-1: Riccardo Calafiori presteerde het om Ederson te kloppen vanuit een moeilijke hoek.

Toen het even later ook 1-2 werd, via Gabriel, was het Arsenal-feest al helemaal compleet. Het was echter een avond van pieken en dalen voor beide ploegen, want Leandro Trossard kreeg nog vóór de pauze zijn tweede gele en dus een rode kaart.

In de achtervolging

In de tweede helft verdedigde Arsenal met man en macht om de drie punten over de streep te trekken. En het begon er steeds sterker op te lijken dat dat nog zou lukken ook. Tot de achtste minuut van de blessuretijd, toen Jack Grealish een schot op doel loste dat werd gekraakt, waarna Stones de rebound voor zijn voeten kreeg. Het werd tóch nog 2-2.

Scoreverloop: 1-0 (9′) E. Haaland, 1-1 (22′) R. Calafiori, 1-2 (45′) Gabriel, 2-2 (90′) J. Stones