Jong Oranje faalt: ‘Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen’

Foto: Jong Oranje faalt: ‘Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen’

Sven Botman speelde donderdagavond een negatieve hoofdrol tijdens de halve finale van het EK O21 tussen Jong Oranje en Jong Duitsland (1-2 verlies). De verdediger van Lille was direct betrokken bij beide tegendoelpunten.

Ibrahim Afellay en Theo Janssen waren na afloop dan ook bijzonder kritisch. “Als je dan op Botman let: hij staat gewoon bij zijn man en er is niks aan de hand, maar vervolgens besluit hij ineens om ‘de as te gaan dekken'”, begint Janssen in de studio van de NOS. “Waarom hij dat doet?”, vraagt Afellay zich af. “Hij kiest voor veiligheid. Hij weet dat op snelheid geklopt gaat worden als hij grote ruimtes moet gaan dekken. En je ziet ook, zoals Theo perfect aangeeft, gaat hij bij de tweede goal ook de fout in. Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen en dat wordt volkomen duidelijk bij het tweede doelpunt.”

“Het gaat erom hoe je als verdediging staat”, voegt Janssen eraan toe. “Malacia staat aan de verkeerde kant te dekken, waarna Botman denkt te gaan helpen. Dus dan geeft hij Malacia rugdekking, waardoor de spits van Duitsland (Florian Wirtz, red.) helemaal vrij komt te staan. Daarna kan hij zich nog herstellen en is het een kwestie van terugkomen en voor je houden, maar dan doet hij ook weer niks. Die spits wordt aangespeeld, Botman laat zich makkelijk uitspelen en dan wordt die bal binnengeschoten.”

“Maar dan is er nog een momentje waarvan je denkt: ongelooflijk dat dat kan. Bij een simpele lange bal stond hij helemaal aan de verkeerde kant te dekken”, refereert Janssen aan een moment na een half uur spelen dat Botman op snelheid en duelkracht geklopt wordt door Wirtz. Ook Afellay was erg verbaasd over de wijze waarop Botman acteerde. “Zo’n grote jongen die op die op deze manier wordt weggezet… dat kán toch niet? Hij speelt bij de kampioen van Frankrijk. Ik zou hem na een half uur gewisseld hebben. Natuurlijk, want hij is betrokken bij twee doelpunten en er ontstaat een grote kans door hem. Je staat met 2-0 achter en je moet hem er gewoon uithalen.”

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
110+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
13+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
31+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
109+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
3+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
147+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
71+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
32+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
83+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
80+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
253+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
198+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
116+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
103+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
302+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
55+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
60+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie