Jong Oranje haalt uit tegen Noord-Macedonië

Jong Oranje heeft maandagavond de mogelijkheid om zich definitief te plaatsen voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. De mannen van Michael Reiziger wonnen donderdag met 5-0 van Jong Noord-Macedonië.

Ruim overwinning van Jong Oranje

Onder Reiziger heeft Jong Oranje een uitstekende kwalificatieperiode achter de rug. Het lukte om in de eerste acht wedstrijden geen puntverlies te leiden, waardoor het een voorsprong van 5 verliespunten heeft op Jong Georgië. Dat land heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Jong Oranje.

Tegen Jong Noord-Macedonië kende Jong Oranje geen problemen. Youri Regeer zette zijn ploeg al binnen twee minuten op een voorsprong, terwijl Noah Ohio twintig minuten later verantwoordelijk was voor de 2-0. Het zorgde ervoor dat het thuisland ontspannen kon voetballen.

In de tweede helft liep het verder uit. Million Manhoef maakte na een uur spelen de derde treffer, waarna Regeer zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Vervolgens maakte ook Manhoef nog een doelpunt, waardoor de eindstand op 5-0 kwam te staan. Het geeft Jong Oranje een ideale uitgangspositie.

Gelijkspel voldoende tegen Jong Georgië

Maandag ontvangt het in eigen huis de grote concurrent Jong Georgië. Wanneer het team van Reiziger minimaal een gelijkspel behaalt, dan heeft het zich geplaatst voor het eindtoernooi. In oktober staat voor Jong Oranje het laatste groepsduel op het programma. Dan speelt het tegen de leeftijdsgenoten van Zweden.