Jong Oranje maakt recordreeks compleet

Jong Oranje heeft maandagavond een recordreeks voltooid. Ook de tiende EK-kwalificatiewedstrijd werd door de manschappen van bondscoach Michael Reiziger in een zege omgezet: 3-0 tegen Zweden.

Jong Oranje ook veel te sterk voor Zweden

Jong Oranje won de eerste negen kwalificatieduels en plaatste zich daarmee reeds voor het jeugd-EK. Desondanks wilde de formatie van Reiziger ook de laatste wedstrijd tegen Zweden in winst omzetten. Aanvaller Emanuel Emegha wees de Nederlandse talenten de weg door al in de tweede minuut een voorzet tegendraads binnen te knikken: 1-0.

Na ruim een kwartier spelen mocht het publiek in De Goffert opnieuw juichen. Zweden wist in eerste instantie nog een gevaarlijke hoekschop weg te werken, maar de daaropvolgende voorzet resulteerde alsnog in de 2-0. Rav van den Berg werkte doeltreffend af en gooide de wedstrijd daarmee min of meer al op slot.

In de tweede helft kwam Jong Oranje ondanks een aantal Zweedse mogelijkheden niet meer echt in de problemen. Een eigen doelpunt van Noah Eile tilde de marge zelfs naar 3-0, waardoor de foutloze EK-kwalificatiefase een feit werd.