Jonk fileert Eiting na transfersoap

Foto: Jonk fileert Eiting na transfersoap

Wim Jonk vindt het onbegrijpelijk hoe Carel Eiting zich tegenover FC Volendam heeft opgesteld. Volgens de bestuurder heeft de middenvelder het niet eerlijk naar de club gespeeld, zo vertelt hij in Goedemorgen Eredvisie op ESPN.

Arbitragezaak rondom Eiting

Eiting kreeg na zijn goede seizoen bij FC Volendam deze zomer de mogelijkheid om naar FC Twente te vertrekken. De Volendammers wilden hem echter niet zomaar laten gaan, waarna twee arbitragezaken volgden. In tweede instantie werd Eiting alsnog in het gelijkgesteld en mocht hij een transfer maken naar Enschede.

“De eerste arbitrage heeft heel goed gezien dat er een spel was gespeeld”, stelt Jonk. “Dan komt er een vonnis en uit dat vonnis moet je elkaar weer gaan zoeken en kijken of je er op een billijke manier uit kan komen. Dan moet iedereen wat geven. Volendam deed toen een tegenvoorstel en vroeg 1,25 miljoen euro. Dat werd meteen van tafel gegooid door Twente en de volgende dag zit je bij de arbitrage.”

“Dat riekt voor mij gewoon naar een spel. Ik kan het niet anders uitleggen. Dat vind ik onvoorstelbaar.” Jonk ziet bovendien een groot gevaar. “Dit schept gewoon een precedent voor heel veel spelers, als je dit soort dingen kan doen. Twente die achter de rug om van Volendam met spelers praat, wat ook al niet mag en wat de KNVB verbiedt. Ik vind dat schadelijk voor het voetbal.”

Teleurstelling bij Jonk

Jonk vraagt zich openlijk af of het wel nodig was geweest om de zaak tweemaal voor de arbitragecommissie te leggen en vindt het dan ook jammer dat Eiting niet wilde meewerken. Inmiddels heeft hij de zaak echter afgesloten en probeert hij met FC Volendam vooruit te kijken. De club zag deze zomer veel spelers vertrekken en staat puntloos onderaan.

Heeft Jonk gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
750+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie