‘Justin Bijlow-drama treft Ajax’

Foto: ‘Justin Bijlow-drama treft Ajax’

Justin Bijlow dacht een transfer naar Southampton binnen te hebben en nam na afloop van het duel tussen Feyenoord en Sparta Roterdam (1-1) al afscheid van de meegereisde uitsupporters. Op het allerlaatste moment ging de deal niet door en ook Ajax is daar het slachtoffer van.

‘Ajax-transfer gaat niet door vanwege Bijlow’

Dat zit zo: de Amsterdammers waren op zoek naar een nieuwe doelverdediger en klopten aan bij Arsenal voor Aaron Ramsdale. Naar verluidt werd er gesproken over een huurovereenkomst (al was die wel vrij duur: vijf miljoen euro), maar daar kan nu een streep doorheen.

Volgens Sky Sports gaat de reservegoalie van het Engelse nationale team, die ook onderdeel was van de selectie van bondscoach Gareth Southgate (inmiddels vertrokken) op het afgelopen Europees kampioenschap, namelijk een meerjarig contract ondertekenen bij The Saints. Die tellen volgens de laatste berichten zo’n 21 miljoen euro neer voor hun aanwinst, een bedrag dat door bonussen verder op kan lopen tot dertig miljoen.

Operatie

Bijlow vertelde over zijn mislukte transfer: “Southampton heeft een andere visie over de behandelwijze van een oude blessure dan Feyenoord.” Voormalig clubdokter Casper van Eijck vertelt in het Algemeen Dagblad dat hij niet over deze specifieke kwestie kan oordelen: “Maar in zijn algemeenheid is vaak de uitleg dat een club die de speler koopt, denkt dat een operatie een blessure helemaal kan laten genezen. Terwijl de verkopende club denkt dat zoiets niet nodig was en is.”

“Nogmaals, ik weet helemaal niet of dat in de kwestie Bijlow zo was hè, maar dat zie je weleens”, vervolgt de arts. “Je zou dan toch voor een operatie kunnen gaan en zo weer makkelijker door keuringen komen.”

Had jij hem graag zien komen?

  • Ik wel
  • Ik niet
427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie