Juventus verpest eerste kans op eremetaal voor De Roon en Koopmeiners

Foto: Juventus verpest eerste kans op eremetaal voor De Roon en Koopmeiners

Juventus heeft voor de 15e keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Coppa Italia. In een teleurstellende finale tegen Atalanta Bergamo scoorde Dusan Vlahovic al na vier minuten de enige treffer. Het was een hard gelag voor Atalanta, dat volgende week in de Europa League een tweede eindstrijd speelt.

Juventus wint de Coppa Italia-finale met 1-0 van Atalanta Bergamo

Het zijn spannende weken voor Atalanta Bergamo, dat in uitstekende vorm verkeert. Woensdagavond trad het aan in de Italiaanse bekerfinale, over een week strijd het in de eindstrijd om de Europa League. Zoals verwacht stonden Marten de Roon en Teun Koopmeiners aan de aftrap en waren Hans Hateboer en Mitchel Bakker bankzitters. De Roon en Koopmeiners hoopten in Rome voor het eerst in hun carrière een prijs te pakken. Daar heeft Juventus in algemene zin veel meer ervaring mee dan Atalanta. De ploeg van Massimilano Allegri reisde echter met weinig vertrouwen naar de hoofdstad: de laatste zege dateert van alweer begin april.

Vroege goal Vlahovic beslist eindstrijd

Daar was in de beginfase echter weinig van te merken. In de 4e minuut Andrea Cambiaso stak Dusan Vlahovic precies op het juiste moment weg, waardoor de lepe spits de buitenspelval ontliep. De Servische spits hield nog een verdediger van zich af en verschalkte doelman Marco Carnesecchi van dichtbij: 0-1. Deze vroege voorsprong was precies waar de ploeg op Turijn op hoopte. Zo kon het iets achterover leunen en La Dea laten komen. Het duel ontaarde in een tactisch steekspel, iets wat niet als een verrassing komt in een Italiaanse finale. Het werd echter een weinig enerverend schouwspel met nauwelijks gevaarlijke momenten voor de doelen.

Atalanta probeerde nog het meest te ondernemen, maar de pogingen die het waagde werd meer dan eens gekraakt door de Juve-defensie. In de tweede helft veranderde dat beeld niet bepaald. Koopmeiners kreeg een kans met het hoofd, de Oranje-international kopte echter raak. Hateboer kwam na een uur in het veld, terwijl De Roon even later er juist af moest met een blessure. Na 72 minuten leek Vlahovic de wedstrijd in het slot te gooien, wederom op aangeven van Cambiaso. De goaltjesdief kopte raak, maar deed dat dit keer wel in buitenspelpositie. Zo ging de tweede treffer niet door en maakte Atalanta nog altijd kans.

De enige Coppa Italia-winst van Atalanta dateert uit 1963, de tweede triomf zat er woensdagavond geen moment echt in. Ook in de slotfase kan het offensief geen vuist maken. Bij de Bianconeri viel oud-Ajacied Arek Milik nog in, voormalig Groninger Filip Kostic bleef het gehele duel op de bank. De voorsprong van Juventus kwam niet meer in gevaar, waarna het feest gevierd kon worden na het laatste fluitsignaal. Dat Allegri zich liet gaan in de blessuretijd en nog rood kreeg, mocht geen smetje zijn. Zo was de vijftiende nationale beker een feit voor de grootmacht, dat in de Serie A en Europa niet in de buurt van prijzen kwam. Voor Atalanta wacht een volgende kans volgende week tegen Bayer Leverkusen.

Scoreverloop: 1-0 (4′) D.Vlahovic

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie