Juventus verslaat ambitieus Como

Juventus heeft het Serie A-seizoen maandagavond geopend met een driepunter. De Oude Dame rekende in eigen stadion af met promovendus Como 1907: 3-0.

Juventus niet in de problemen bij Serie A-start

Bij Juventus is er deze zomer veel veranderd. Trainer Massimiliano Allegri maakte eind vorig seizoen plaats en werd opgevolgd door Thiago Motta. Ook nam de club uit Turijn afscheid van spelers als Wojciech Szczesny, Adrien Rabiot en Alex Sandro. Promovendus Como voerde eveneens grote veranderingen door, met de komst van Raphaël Varane als grootste stunt.

Door een blessure kon Varane nog niet in actie komen voor Como, dat onder leiding staat van Cesc Fàbregas. De Spaanse trainer zag Juventus al in de eerste helft toeslaan. Samuel Mbangula en Timothy Weah zorgden al voor rust voor een comfortabele 2-0 voorsprong namens de thuisclub.

Bijna besliste Dusan Vlahovic de wedstrijd al kort na rust. In de 47ste minuut werkte de Servische spits doeltreffend af, maar de VAR zette een streep door diens treffer. In blessuretijd wist de thuisploeg alsnog uit te lopen naar 3-0. Andrea Cambiaso eiste het slotakkoord op.

Gaat Juventus dit seizoen de titel pakken?