Kane maakt hattrick, averij Arsenal en rood Reijnders

Foto: Kane maakt hattrick, averij Arsenal en rood Reijnders

Harry Kane heeft zaterdagavond maar weer eens een heldenrol opgeëist bij Bayern München. De goalgetter maakte hoogstpersoonlijk het verschil in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart (4-0) door driemaal te scoren.

Bayern München maatje te groot voor VfB Stuttgart

Stuttgart wist Bayern in de eerste 56 minuten nog het scoren te beletten, maar daarna ging het snel. Kane wist de score te openen op aangeven van Joshua Kimmich en schoot enkele minuten later ook de 2-0 tegen de touwen. Met enig fortuin wist de Engelsman aan de bal te blijven in de vijandelijke zestien en dat strafte hij genadeloos af.

In de tachtigste minuut wist Kane de wedstrijd definitief op slot te gooien middels een hattrick. Kingsley Coman maakte er zelfs nog 4-0 van. Bayern München mag zich daardoor weer lijstaanvoerder van Duitsland noemen. RB Leipzig heeft weliswaar eveneens zeventien punten na zeven duels, maar heeft een minder doelsaldo.

Premier League: dreun voor Arsenal

Arsenal heeft gelijktijdig duur puntenverlies geleden in de Engelse Premier League. Op bezoek bij AFC Bournemouth gingen de Londenaren met 2-0 ten onder, mede dankzij Justin Kluivert.

William Saliba speelde een negatieve hoofdrol door al in de eerste helft tegen een rode kaart aan te lopen. Met tien man wist Arsenal na rust geen stand te houden. Invaller Ryan Christie en een strafschop van Kluivert bezorgden Bournemouth een fraaie zege op de titelkandidaat.

Serie A: rood Reijnders niet fataal

AC Milan ontsnapte deze avond aan pijnlijk puntenverlies. Op eigen veld worstelde de Italiaanse voetbalgrootmacht zich naar een 1-0 zege op Udinese.

Samuel Chukwueze zette AC Milan in het openingskwartier al op voorsprong. Door toedoen van Tijjani Reijnders speelde de thuisclub meer dan een uur met tien man, maar Udinese wist niet meer langszij te komen. Niet reglementair althans, aangezien de 1-1 van Christian Kabasele diep in extra tijd werd afgekeurd door de VAR.

Pakt Bayern dit seizoen weer de titel?

  • Ja
  • Nee
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie