Kane zorgde in Champions League-debacle Ajax voor ommezwaai

Foto: Kane zorgde in Champions League-debacle Ajax voor ommezwaai

Tottenham Hotspur kwam vier jaar geleden in de Johan Cruijff Arena op een 2-0 achterstand te staan, maar draaide de stand dankzij een hattrick van Lucas Moura in de tweede helft volledig om. Volgens Kieran Trippier had dat gedeeltelijk te maken met Harry Kane.

Speech Kane tegen Ajax

De aanvaller kon destijds in de halve finale van de Champions League niet meedoen vanwege een blessure, maar was wel in het stadion aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen. Vanwege de achterstand besloot Kane naar de kleedkamer te komen en zijn teamgenoten duidelijk toe te spreken.

De Brit vond het onbegrijpelijk hoe Tottenham Hotspur presteerde en stak zijn ongenoegen dan ook niet onder stoelen of banken. Volgens Trippier maakte hij veel indruk op de spelers in de kleedkamer, vertelt hij in The High Performance Podcast. “Ik heb hem nooit uit zijn dak zien gaan in zijn carrière, maar hij was nu echt niet blij”, zo vertelt Trippier.

Het resulteerde voor Tottenham Hotspur in een sterke tweede helft, waarin de Amsterdammers uiteindelijk in de blessuretijd het laatste tegendoelpunt moesten incasseren. “Hij is een leider. Soms is hij stil en zo. Maar als hij spreekt, dan luister je. Kane is geen type Roy Keane, hij zal niet tegen je schreeuwen. Maar als er wat moet worden gezegd, dan zegt hij het.”

Interesse van Manchester United

Kane is mogelijk bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de Londense club. Naar verluidt staat hij namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, dat in hem de gedroomde nieuwe spits ziet. Ook andere clubs zouden hem overwegen te halen, al lijkt het prijskaartje voorlopig nog wel voor een probleem te zorgen.

Scoort Klaassen tegen FC Groningen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax ooit nog eens de Champions League winnen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie