Kantoor Te Kloese: wie en hoeveel miljoenen volgen Wieffer?

Foto: Kantoor Te Kloese: wie en hoeveel miljoenen volgen Wieffer?

Mats Wieffer is na trainer Arne Slot en zijn technische staf de eerste die vertrok van het ‘oude Feyenoord’. Dennis te Kloese hoopt de beste spelers van de afgelopen succesjaren te behouden of in ieder geval voor de hoofdprijs te verkopen. Wie zijn de volgende kandidaten om te vertrekken uit De Kuip en samen te zorgen voor een rijkmakende leegloop? We kijken naar de belangrijkste vertrekkandidaten bij Feyenoord.

Inside: deze spelers mogen bij Feyenoord vertrekken als er een flinke vraag-/hoofdprijs op tafel wordt gelegd

Het kantoor van Te Kloese is weer drukker dan ooit. Was na het kampioensjaar van Feyenoord nog de bedoeling om een harde kern te behouden voor Champions League-voetbal en spelers alleen te verkopen voor een record, ook deze zomer is hetzelfde devies. Een jaar later is het alleen een stuk moeilijk om de toppers te verlaten. Is de absolute honger er nog bij de spelers die hebben aangetoond om nóg een stapje hoger te kunnen spelen?

Mats Wieffer gaf het eerste signaal. De middenvelder ontwikkelde zich stormachtig en groeide in anderhalf seizoen uit tot onbetwiste basisspeler en was zelfs op weg richting een basisplek bij het EK in Duitsland. Een blessure gooide roet in het eten. De man uit Borne (24) zat niet bij de pakken neer en verzilverde zijn status deze zomer. Brighton & Hove Albion meldde zich en voldeed snel aan de vraagprijs van Feyenoord. Te Kloese wil recordbedragen zien en met 30+ miljoen overtrof het bod die van Benfica voor Orkun Kökcü een jaar eerder. Wieffer droomde naar eigen zeggen altijd van de Premier League en durfde daarom geen nee te zeggen tegen Brighton. Hij incasseert miljoenen en laat Feyenoord ook een geldzak na. Net als bij Kökcü creëert Te Kloese zo vroeg lucht in de zomerse transfermarkt.

Wordt Wieffer een Kökcü-transfer of gaan er nog vele volgen?

Bij de vorige transferzomer bleef het uiteindelijk ook bij die transfer voor de Turkse international. Ondanks hoger biedingen voor Dávid Hancko en Santiago Giménez gooide Te Kloese de telefoon erop, niet voordat hij een duidelijk ‘no’ in meerdere talen had uitgesproken. Ook nu heeft Te Kloese al een geslaagde transferzomer gehad en heeft hij al ingespeeld met meerdere aankopen. Door teruggekeerde huurspelers, kleine aankopen en transfervrije spelers staat trainer Brian Priske al voor een immens grote selectie. De vraag is alleen, blijft het bij Wieffer of gaan er nog (vele) spelers volgen voor (vele) miljoenen?

Lutsharel Geertruida wil Feyenoord door de voordeur verlaten

De eerste die het dichtst bij een vertrek uit De Kuip is luidt Lutsharel Geertruida. Het kind van Zuid lijkt klaar bij Feyenoord aangezien hij na meerdere contractverlengingen volgende zomer toch echt uit zijn contract loopt. De deze donderdag 24 jaar geworden rechtsback/rechter centrale verdediger/verdedigende middenvelder zat op het EK dicht tegen een basisplaats aan bij Oranje. Bij Feyenoord is hij al helemaal niet weg te denken uit de basis en is hij op het oog uitgeleerd. Elke seizoen werd Luts, zoals hij door intimi genoemd wordt, iets beter en inmiddels vertegenwoordigt hij niet alleen veel kwaliteit op het veld, maar ook geld. Zijn huidige transferwaarde wordt geschat op 32 miljoen euro. En dat met nog maar een jaarcontract.

De kans is dus groot dat Geertruida de deur achter zich dicht gaat doen bij Feyenoord. Hij wil zijn grote liefde wel met een zak geld achterlaten en aast stiekem op een vertrek zoals Orkun Kökcü, om als recordaankoop door de voordeur weg te gaan. Daarvoor moeten clubs wel boven de ruim 30 miljoen van Wieffer gaan bieden. RB Leipzig heeft zich weer gemeld, nadat het vorige zomer op het nippertje misgreep. De Duitsers willen alleen niet de hoofdprijs betalen voor de Oranje-international. Te Kloese lijkt te snappen dat Geertruida niet tegen wil en dank bij Feyenoord gehouden kan worden en zit met het jaarcontract in zijn achterhoofd. Alle partijen zullen dus water bij de wijn willen doen om een transfer mogelijk te maken. Leipzig moet wel oppassen, want kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League (waaronder het Liverpool van Arne Slot) azen ook op Geertruida.

Geïnteresseerde clubs: RB Leipzig, Liverpool, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain.
Kans op vertrek bij Feyenoord: groot.

Lutsharel Geertruida maakte minuten op het EK en is dicht bij een vertrek bij Feyenoord.

Dávid Hancko kan Feyenoords grote cashcow worden

Achterin zat het de laatste jaren goed bij Feyenoord met niet alleen een sterke Geertruida, maar bovenal een zeer sterke Slowaak. Dávid Hancko is wellicht, en kan dat zeker deze zomer worden, de grootste aankoop van Te Kloese. Twee zomers geleden kwam hij naar Rotterdam en Hancko speelde vanaf minuut 1 solide. De linker centrale verdediger die ook als linksback uit de voeten kan heeft een geweldige techniek en haalt als stabiele speler altijd een 7. De inmiddels 26-jarige Slowaak toonde ook op het EK aan dat hij toe is aan een stap hogerop. In de Champions League en eerder in de Eredivisie toonde hij ook al aan dat de absolute top niet meer te hoog gegrepen is voor Hancko. De geïnteresseerde clubs blijven zich melden bij het kantoor van Te Kloese, maar de technische man leunt rustig achterover. In februari verlengde Feyenoord nog het contract van de verdediger die inmiddels een geschatte waarde heeft van 35 miljoen euro. Dat lijkt ook de bodemprijs waarvoor hij weg kan. Zal dat clubs als Atlético Madrid, Liverpool en Paris Saint-Germain afschrikken?

Slot wil Hancko maar al te graag weer verwelkomen bij Liverpool en Atlético hengelt al langere tijd naar de diensten van de sterke Slowaak. Hancko zelf heeft ook een tegengeluid laten horen. Hij voelt zich geliefd en thuis bij Feyenoord en het is dus niet zo maar gezegd dat hij de deur dichtslaat. Met zijn 26 jaar zou hij ook nog een jaar kunnen wachten om dan een transfer te maken, al kan het niet te lang meer duren. Te Kloese kan Hancko als een gigantische cashcow zien. Hij kocht hem ooit van Sparta Praag voor 8,5 miljoen euro. Priske was destijds net bij Sparta Praag aan de slag gegaan en ziet zijn sterspeler nu misschien weer gelijk vertrekken. Te Kloese en zeker Feyenoords penningmeester Pieter Smorenburg wrijven al in hun handen. Met kapitaalsterke clubs die in de rij staan voor Hancko kan dit weleens een extreme financiële klapper voor Feyenoord worden.

Geïnteresseerde clubs: Atlético Madrid, Liverpool, Paris Saint-Germain, Manchester United
Kans op vertrek bij Feyenoord: groot.

Dávid Hancko liet ook bij Slowakije op het EK weer mooie dingen zien en is klaar voor een transfer naar de absolute Europese top. Hoeveel geld gaat hij Feyenoord opleveren?

Twijfel over waardevolle Santiago Giménez

Geertruida en Hancko zijn het dichtst bij de vertrekdeur en voor het afgelopen jaar paste Santiago Giménez ook altijd in dit rijtje thuis. De Mexicaan maakte indruk in de tweede helft van het kampioensjaar en trok die lijn door begin vorig seizoen. De Mexicaan van inmiddels 23 jaar bleef aan de lopende band scoren en bezorgde zijn land ook de Gold Cup. Niets leek een monstertransfer in de weg te zijn. Een club als Real Madrid ging zelfs kijken voor die handige Giménez. Maar sinds een half jaar is de interesse verstomd.

Niet alleen van Real Madrid, dat logischerwijs niet snel toehapt bij een onzekere speler uit de Eredivisie, maar ook bij andere geïnteresseerde partijen. Giménez is niet meer de hot transfer target die hij was de afgelopen transferperiodes. Dat komt omdat hij totaal uit vorm is en ook in de afgelopen Copa América die zorgen niet kon wegnemen. Naar eigen zeggen heeft hij vakantie nodig en hij krijgt van Priske nu dan ook alle tijd om zich weer op te richten en het netje te gaan vinden.

Santiago Giménez kon ook niet tot scoren komen in de Copa América, maar de clubs staan nog steeds voor hem in de rij. Maakt hij nog een transfer deze zomer?

Pakken Europese topclubs door voor Giménez?

Ondertussen kan hij nog steeds een geweldige compilatievideo maken van zijn tijd bij Feyenoord. Zo scoorde hij 49 keer en gaf hij 11 assists in 86 wedstrijden. Ook in de Champions League (2 goals, 1 assist in 4 duels) en Europa League (6 goals in 11 wedstrijden) deed hij het uitstekend. De scouting van de Europese topclubs die dus verder kijken dan de afgelopen maanden zien dat er wel degelijk iets uit kan komen. Die Mexicaanse ketchupfles moet alleen even flink opgeschud gaan worden.

De marktwaarde van Giménez die nog vastligt in De Kuip tot medio 2027 ligt nog altijd op 40 miljoen euro. Voor sommige clubs tegenwoordig een schijntje, maar bij een twijfelgeval als Giménez zal een dergelijk bedrag toch niet snel op tafel worden gelegd. Het is maar de vraag of de clubs die hem op het lijstje hebben staan hem ook bovenaan hebben staan en deze zomer gaan doorpakken. De kans is dus ook aannemelijk dat de Mexicaan er nog een Rotterdams jaartje aan vast plakt. Op zoek naar het vertrouwen en het doel. Die toptransfer kan dan altijd nog op écht het juiste moment komen.

Geïnteresseerde clubs: Atlético Madrid, AC Milan, Arsenal, Juventus, Tottenham Hotspur.
Kans op vertrek bij Feyenoord: gemiddeld.

Welke spelers kunnen nog meer weg bij Feyenoord?

Dit trio aan spelers kan samen op papier Feyenoord al zo 100 miljoen opleveren. In de praktijk lijkt Feyenoord toch niet zo maar alle sterkhouders te laten gaan. Te Kloese wil per situatie bekijken wat het beste is en de belangen van de club zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Door de vroege verkoop van Wieffer zit Feyenoord ook niet verlegen om nee te zeggen tegen op het oog grote biedingen. Ook op veel andere spelers worden aardige bedragen geboden en de lijst met Feyenoorders die her en der op een verlanglijstje staan beperkt zich inmiddels niet meer tot Geertruida, Hancko en Giménez. Binnenkort lees je op SoccerNews welke spelers nog meer in de picture staan en bij een voor Te Kloese goed bod De Kuip mogen verlaten. Zoals altijd op de transfermarkt: wordt vervolgd.

Welke van deze drie zou jij sowieso voor de marktwaarde verkopen?

  • Geertruida (32 miljoen)
  • Hancko (35 miljoen)
  • Giménez (40 miljoen)
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie