Kantoor Te Kloese: ook deze Feyenoorders zien kans op vertrek toenemen

Foto: Kantoor Te Kloese: ook deze Feyenoorders zien kans op vertrek toenemen

Mats Wieffer is na trainer Arne Slot en zijn technische staf de eerste die vertrok van het ‘oude Feyenoord’. Dennis te Kloese hoopt de beste spelers van de afgelopen succesjaren te behouden of in ieder geval voor de hoofdprijs te verkopen. Wie zijn de volgende kandidaten om te vertrekken uit De Kuip en samen te zorgen voor een rijkmakende leegloop? Deze keer de Feyenoorders die onverwachts hun vertrekkansen zagen toenemen.

Inside: deze spelers mogen ook bij Feyenoord vertrekken als er een flinke vraag-/hoofdprijs op tafel wordt gelegd

Het kantoor van Te Kloese is weer drukker dan ooit. Was na het kampioensjaar van Feyenoord nog de bedoeling om een harde kern te behouden voor Champions League-voetbal en spelers alleen te verkopen voor een record, ook deze zomer is hetzelfde devies. Een jaar later is het alleen een stuk moeilijker om de toppers te behouden. Is de absolute honger er nog bij de spelers die hebben geroken aan voetbal op het allerhoogste niveau?

We bespraken eerder al de belangrijkste kandidaten bij Feyenoord die op punt van vertrekken staan en de club heel veel geld op kunnen leveren. Daar achter zit nog een gros spelers die inmiddels weten dat er geïnteresseerde partijen zijn. Ook zij vertegenwoordigen aardig wat kwaliteit en waarde en Te Kloese staat niet onwelwillend tegen een vertrek van een deze basisspelers. Wel moet een club dan flink boven de marktwaarde gaan bieden. Wie volgt Wieffer op als (record)verkoop? Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Santiago Giménez of toch één van onderstaande spelers?

Justin Bijlow: keepersstrijd of gevoelige overstap?

Wat te denken van Justin Bijlow? Als één iemand een twijfelgeval is of hij na 2 september nog wel bij Feyenoord speelt dan is het de reservekeeper van het Nederlands elftal. Niet vanwege diens kwaliteiten, maar om de blessuregevoeligheid van de goalie. De zelf opgeleide keeper staat al jaren bovenaan het lijstje van Nederlandse keepers met het meeste talent. De Feyenoord-leiding zag in hem al sinds jaar en dag de keeper die een decennium in De Kuip onder de lat kan staan.

Blessures gooien alleen roet in het eten. Als de ene pols niet gekwetst is, dan is de andere wel aan de beurt. Het trieste geval is dat de keeper er in de regel ook niets aan kan doen. Toch is hij zodra fit gelijk één van de belangrijkste keepers van Nederland. Niet voor niets nam bondscoach Ronald Koeman hem blind mee naar Duitsland, zij het als reservedoelman. Bijlow heeft zijn plekje onder de lat bij Oranje al verloren en lijkt die nu ook bij Feyenoord te gaan verliezen.

Feyenoord verlengde het contract met reservekeeper Timon Wellenreuther waardoor de kans op het vertrek van Justin Bijlow toeneemt.

Slaat PSV alsnog toe bij Feyenoord voor een keeper?

Onlangs kwam Te Kloese namelijk met het nieuws dat Feyenoord Timon Wellenreuthers contract heeft verlengd tot medio 2027. Een flink verbeterde verbintenis met toezeggingen. De Duitse goalie wil namelijk na succesvolle invalperiodes eerste keeper worden bij Feyenoord. PSV wilde hem wegplukken, maar dat stond Te Kloese niet toe. Na spoedberaad is besloten om Wellenreuther een contact aan te bieden dat een jaar langer loopt dan die van Bijlow (2026). De kans is dus het grootst dat Feyenoord met pijn in het hart afscheid gaat nemen van de keeper van de club.

Niet heel toevallig zoekt PSV nog steeds een keeper en lijken de Eindhovenaren het ook wel te zien zitten in Bijlow. De keeper zelf hoopt op een stap naar het buitenland, waar eerder grote clubs uit de Premier League in hem geïnteresseerd waren. De marktwaarde van Bijlow ligt rond de 13 miljoen euro en het is de vraag of Te Kloese inzet op die prijs of hoger (denk aan 20 miljoen) gaat zitten. Trainer Brian Priske heeft Te Kloese op het hart gedrukt dat een topclub als Feyenoord twee sterke keepers nodig heeft. De Deen gaat er dan ook vanuit dat Bijlow nog minstens een jaar bij Feyenoord blijft. Wie gaat deze keepersstrijd winnen? Of kiest Bijlow (en Te Kloese) toch eieren voor z’n geld?

Geïnteresseerde clubs: PSV, Liverpool, Arsenal, Manchester United.
Kans op vertrek: gemiddeld.

Calvin Stengs: stiekem vertrek van smaakmaker Feyenoord?

Calvin Stengs was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Feyenoord. De aanvallende middenvelder (25) kwam over van Royal Antwerp FC (7 miljoen euro voor 70 procent van de transferrechten). Stengs ontpopte zich als een creatieve verrassende speler, waarbij hij zelfs weer momenten van zijn brille vertoonde vanuit zijn AZ-tijd. Door blessures heeft hij echter nog steeds niet een stabiel seizoen op het allerhoogste niveau gedraaid.

Zo miste hij een maand door een blessure aan de knie van het been waar hij eerder al zijn kruisband van afscheurde. Stengs gaf dan zelf ook aan dat hij met angst speelt en moeite heeft om vrij te zijn in zijn hoofd. Toch erkent menig voetbalkenner zijn talenten en was hij op momenten van grote waarde voor het huidige Feyenoord. Stengs zag zijn marktwaarde naar rond de 15 miljoen stijgen en heeft nog een contract bij Feyenoord tot medio 2027.

Niets lijkt een verlenging van zijn Feyenoord-tijd in de weg te zitten, behalve toevallig door de clubs tegen wie hij heeft uitgeblonken. SS Lazio heeft verregaande interesse in Stengs, zo bevestigde de Nederlander zelf ook. Stengs, die dicht tegen een selectieplaats bij het Nederlands elftal aan zit schijnt van zijn zaakwaarnemers (Team Raiola) ook te horen hebben gekregen dat er meerder partijen zijn. De vraag is wat het beste is voor Stengs nu en Feyenoord. De speler zelf wil vooral een jaar vrijuit voetballen en Te Kloese houdt er niet van om na een jaar al afscheid te nemen van een speler. Bovendien kan de club dus alleen 70 procent van de transfersom incasseren. Geïnteresseerde partijen weten dus dat ze dieper in de buidel moeten tasten dan verwacht.

Geïnteresseerde clubs: SS Lazio, Atlético Madrid.
Kans op vertrek: klein.

Calvin Stengs en Igor Paixão knuffelen elkaar. Staan de spelers voor een topseizoen bij Feyenoord of toch een andere club?

Igor Paixão: lijkt nog altijd meer in het vat te zitten van die kleine Braziliaan

Dan de buitenlandse speler die voor het gevoel al het langste bij Feyenoord speelt van de vertrekkandidaten: Igor Paixão. De rappe Braziliaanse vleugelspeler meldde zich twee zomers geleden bij Feyenoord voor een transfersom van een kleine 5 miljoen euro. Hij kreeg gelijk een basisplaats van toenmalig trainer Arne Slot en ondanks dat er vaak discussie over hem was bleef Slot hem opstellen.

Bij de Braziliaan zien we telkens flitsen van zijn talent, maar blijft het bij flitsen. In het kampioensseizoen stond hij er gelijk, al ging ook dat met vallen en opstaan. Toch kreeg hij altijd het vertrouwen van Slot. Hij trok het niveau in eerste instantie niet door in het vorige seizoen, maar kwam toch weer bovendrijven. Wat opviel is dat hij juist in de Europese wedstrijden opstond. Het is net als bij Stengs wachten op een seizoen lang een Paixão op topniveau. Dan zullen we gelijk zien hoe hoog zijn voetbalplafond is. Daar twijfelen veel clubs aan. De Braziliaanse belofteninternational blonk uit tegen AS Roma en niet heel toevallig heeft die club dan ook wel oren naar de speler. Verder worden clubs als Liverpool (Slot) en AC Milan genoemd. Heel serieus kunnen we dat voorlopig nog niet nemen. Te Kloese wil Paixão dan ook graag aan zijn contract (tot 2027) houden. Bij Feyenoord wachten ze nog op dat ene uitzonderlijke jaar van Paixão en ook Priske pocht met de Braziliaan. Alleen een bod ver boven de marktwaarde van 14 miljoen euro zal Te Kloese op andere gedachten kunnen brengen.

Geïnteresseerde clubs: AS Roma.
Kans op vertrek: klein.

Welke Feyenoorders zijn overbodig en mogen bij elk passend bod vertrekken?

De kans is klein dat er clubs zullen zijn die de hoofdprijs gaan bieden voor een Bijlow, Stengs of Paixão. Ook zal Te Kloese zeker bij Bijlow eerst een vervanger willen hebben als eventuele sterke back-up van Wellenreuther. Alleen bij een bod boven de marktwaarde kunnen de onderhandelingen geopend worden op kantoor Te Kloese.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Feyenoord kan zodra de eerste (sneeuw)bal rolt in een leegloop terechtkomen. Te Kloese probeert dat te voorkomen, maar ziet ook dat Priske nu een veel te grote selectie heeft. Daardoor hebben de twee samen een lijstje gemaakt met spelers die bij elk bod kunnen vertrekken of op huurbasis elders mogen proberen om zich bij Feyenoord of een andere grote club in de picture te spelen. Binnenkort zullen die spelers ook worden gedeeld op SoccerNews. Voor nu blijft de transfermarkt ook bij Feyenoord de transfermarkt: wordt vervolgd.

Waar geef jij de voorkeur aan?

  • Geertruida, Hancko of Giménez verkopen voor de marktwaarde
  • Bijlow, Stengs of Paixão verkopen boven de marktwaarde
626+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
181+
“In mijn ogen is hij nu de nummer één spits voor Oranje”
23:22
141+
Hartman ontbreekt op Champions League-lijst van Feyenoord
23:00
40+
KNVB denkt aan opvallende maatregel in amateurvoetbal tegen toenemend geweld
22:36
758+
‘Ajax gaat markt op na groot debacle’
22:12
13+
Hummels (35) gaat eerste buitenlandse avontuur aan
21:49
378+
Nieuw schandaal bij Ajax: ‘Erger dan Mislintat!’
21:27
43+
Ballon d’Or nomineert dertig kanshebbers: geen Messi en Ronaldo
21:06
345+
Sulemana geen Ajacied door missen deadline
20:46
15+
OFFICIEEL: AA Gent verlost Omgba en NAC van elkaar
20:23
72+
PSV komt met heugelijk contractnieuws
19:59
269+
Familie Veltman slaat terug: “Brengt spelers in gevaarlijke situatie”
19:35
697+
AD onthult nieuw detail in Sulemana-soap
19:12
118+
Ajax en AZ treffen spits van 100 miljoen in Europa League
18:52
69+
Ex-PSV’er genomineerd voor prestigieuze Kopa Trophy
18:26
108+
Vinícius Júnior: ‘WK 2030 moet niet naar Spanje komen, het is hier te racistisch’
18:06
120+
Quincy Promes heeft nieuwe club in Dubai ondanks celstraf
17:47
81+
Galatasaray wil kwakkelende Casemiro strikken
17:00
237+
In deze landen is de transfermarkt nog open: gaan Turken shoppen bij Ajax?
16:45
525+
‘Toch Eredivisie-terugkeer Depay’
16:30
127+
‘Heerenveen regelt winterse miljoenentransfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie