Kantoor Te Kloese: Priske wil snoeien bij Feyenoord

Foto: Kantoor Te Kloese: Priske wil snoeien bij Feyenoord

Mats Wieffer is na trainer Arne Slot en zijn technische staf de eerste die vertrok van het ‘oude Feyenoord’. Dennis te Kloese hoopt de beste spelers van de afgelopen succesjaren te behouden of in ieder geval voor de hoofdprijs te verkopen. Wie zijn de volgende kandidaten om te vertrekken uit De Kuip en samen te zorgen voor een (rijkmakende) leegloop? Deze keer de Feyenoorders die weg mogen bij elk aannemelijk bod.

Inside: deze Feyenoorders voetballen waarschijnlijk niet meer bij Feyenoord na de transferzomer

Het kantoor van Te Kloese is weer drukker dan ooit. Was na het kampioensjaar van Feyenoord nog de bedoeling om een harde kern te behouden voor Champions League-voetbal en spelers alleen te verkopen voor een record, ook deze zomer is hetzelfde devies. Een jaar later is het alleen een stuk moeilijker om de toppers te behouden. Is de absolute honger er nog bij de spelers die hebben geroken aan voetbal op het allerhoogste niveau? Ook is de selectie van de nieuwe trainer Brian Priske ineens gigantisch gegroeid. Daardoor moet de Deen gaan snoeien en zijn er veel spelers die weg mogen of beter gezegd: weg moeten.

Want als je op het trainingsveld met bijna 40 spelers staat kan je wel drie elftallen opstellen, maar Priske en Te Kloese beseffen ook dat er nu gesneden moet worden. Niet alleen in kwantiteit, maar ook in salarissen. Het vertrek van enkele spelers, die ook nog eens wat verdienen, kan weer voor een grotere aankoop zorgen. Wat ook meespeelt is dat Feyenoord nu meer status heeft om spelers voor meer geld te verkopen dan een paar jaar geleden. Deze transferperiode staan er dan ook meer spelers van Feyenoord dan de laatste jaren op de transferlijst.

Thomas van den Belt kon Slot-belofte nooit waarmaken

Te beginnen met het mogelijk pijnlijke vertrek van Thomas van den Belt. Een echte Arne Slot-aankoop waar de trainer zich ook hard voor heeft gemaakt. Hij kwam samen met Thomas Beelen over van PEC Zwolle. Waar de ene zich razendsnel ontwikkelde, bleef de ander ver achter. Van den Belt kon in invalbeurten geen indruk maken en ook op de nieuwe trainer Priske laat hij nog niet zien dat hij bij de bovenkant van de selectie hoort. Een vertrek ligt in de lijn der verwachtingen. Te Kloese staat open voor ieder bod, maar verhuur is ook een goede mogelijkheid voor deze middenvelder.

Kans op vertrek: groot

Patrik Walemark: blessures wierpen hem ver terug

Dan kijken we naar de Zweedse buitenspeler Patrik Walemark. Een speler die met veel bombarie werd binnengehaald en in het begin indruk maakte. Hij viel op vanwege zijn behendigheid en goede voorzet, maar kreeg te maken met blessures. Daardoor kwam hij niet meer terug op dat veelbelovende beginniveau en werd hij vorig seizoen verhuurd aan sc Heerenveen. Daar was hij van waarde, maar voetbalde hij meer mee, dan dat hij er echt bovenuit stak. Inmiddels krijgt hij van Priske weer een kans, maar het is maar de vraag of hij die grijpt en of hij fysiek in staat is om aan te pikken bij het hogere huidige niveau. Vertrekken tegen een transfersom ligt in de lijn der verwachtingen, eventueel met een huurconstructie.

Kans op vertrek: groot

Patrik Walemark hoopt vriend en vijand en vooral Brian Priske te verbazen in de voorbereiding, maar een kans op vertrek bij Feyenoord is groot.

Neraysho Kasanwirjo komt te kort voor verdedigingsniveau Feyenoord

De volgende speler die terugkeert na een huurperiode en mag vertrekken is Neraysho Kasanwirjo. De centrale verdediger/rechtsback is op papier een interessante kandidaat voor bij Feyenoord achterin. Bij een mogelijk vertrek van Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida en dankzij de blessuregevoeligheid van Gernot Trauner is de spoeling achterin dun. Toch tikt Kasanwirjo het niveau niet aan. Bij Rapid Wien speelde hij vorig seizoen op huurbasis en kwam hij tot 28 duels. Veelal startte de 22-jarige verdediger in de basis en met zijn contract tot medio 2027 lijkt een nieuwe verhuur aanstaande. Bij een geschikt bod valt bij Te Kloese ook te praten over een definitief vertrek van de Nederlandse Surinamer.

Kans op vertrek: groot

Ezequiel Bullaude: nieuwe kans voor Argentijn?

Er zijn ook nog een rits spelers waar Priske over twijfelt en die hij minstens aan het werk wil zien in de voorbereiding. Ezequiel Bullaude is daar een van. De Argentijnse aanvallende middenvelder speelde het afgelopen seizoen voor Boca Juniors in zijn thuisland. Die huur met optie tot koop werd geen succes. 20 wedstrijden speelde hij, waarbij hij meestal inviel. Het leverde 1 doelpunt en 1 assist op, maar dat de 23-jarige Bullaude talent heeft staat vast. De belangstelling voor hem is nog steeds groot en ook Priske is nieuwsgierig naar deze Argentijn. Eens kijken wat het trainingskamp in Oostenrijk oplevert. Met een contract tot 2027 zou hij daarna misschien weer verhuurd kunnen worden, al dan niet met een koopoptie. Of weet hij Priske te overtuigen?

Kans op vertrek: gemiddeld

Marcus Pedersen mag weg, maar moet niet

Dan was er de onverwachts terugkerende Marcus Holmgren Pedersen. De Noorse rechtsback dacht vorig seizoen na de titel afscheid te nemen met een mooie transfer naar Sassuolo. De verplichte koopoptie zou alleen niet doorgaan als die club zou degraderen. Zo geschiedde en dus is Pedersen weer terug in De Kuip. Vervelend is dat niet voor Priske, want op rechtsback (zeker bij vertrek van Lutsharel Geertruida) kan hij nog wel iemand gebruiken. In zijn 3-4-3-systeem kan Pedersen eventueel ook aan de linkerkant uit de voeten. Interessant wordt dus om te zien wat Te Kloese gaat zeggen bij biedingen op Pedersen. We weten dat FC Kopenhagen geïnteresseerd is, maar zijn ze ook bereid om een grote transfersom te betalen? Sassuolo zou 9 miljoen moeten overmaken naar Feyenoord en de huidige marktwaarde van de Noor is 5,5 miljoen. Te Kloese verwacht dus minstens miljoenen.

Kans op vertrek: gemiddeld

Lennard Hartjes en Antef Tsoungui: verhuren of verkopen?

Voor Lennard Hartjes en Antef Tsoungui is het helder. Priske heeft hen gewogen en te licht bevonden, of er moeten nog wonderen gebeuren in de komende weken. Deze spelers mogen uitkijken naar een andere werkgever. Hartjes wil na een succesloze huurperiode door een serieuze blessure bij Excelsior een permanente transfer maken. Hij wil spelen en gaat dat voorlopig zeker niet bij Feyenoord doen. De 21-jarige middenvelder heeft ook nog maar een jaarcontract dus Te Kloese heeft hem bovenaan de verkooplijst gezet. Tsoungui heeft nog een contract tot medio 2026 en blonk vorig seizoen uit bij FC Dordrecht. Feyenoord lijkt te hoog gegrepen, maar op zijn positie achterin kan ruimte komen zoals eerder gemeld. Een nieuwe verhuuroptie of toch verkopen? Die beslissing nemen Priske en vooral Te Kloese aan het eind van de voorbereiding.

Kans op vertrek: groot

Hoeveel en voor hoeveel gaat Feyenoord verkopen?

Het grote snoeiwerk is begonnen van Priske. Na voorzichtige weken met veelbelovende resultaten en spel heeft hij inzicht in veel spelers en wil hij sommigen van de 40 nog in actie zien. Te Kloese weet dat het druk gaat worden op zijn kantoor de komende tijd. Niet alleen met het halen van spelers, maar vooral in de verkoop. Sommigen zou hij graag persoonlijk bij Feyenoord willen houden, maar anderen kan hij niet anders dan de deur wijzen. De vraag is hoeveel en voor hoeveel? We blijven kantoor Te Kloese volgen.

Welke speler zou jij sowieso behouden?

  • Van den Belt
  • Walemark
  • Kasanwirjo
  • Bullaude
  • Pedersen
  • Hartjes
  • Tsoungui
1549+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie