Keiharde dreun voor ‘walgelijk’ Studio Fußball

Foto: Keiharde dreun voor ‘walgelijk’ Studio Fußball

Nico Dijkshoorn heeft tijdens het EK niet met veel plezier gekeken naar het NOS-programma Studio Fußball. De schrijver haalt in zijn column van Voetbal International hard uit naar het programma en stelt daarin ook dat Marco van Basten het met hem daarover eens moet zijn. Volgens Dijkshoorn walgt ook Van Basten van de opzet van het programma.

Dijkshoorn haalt keihard uit naar Studio Fußball

“Wie het zichtbaar enorm met mij eens was: Marco van Basten. Ik voelde plaatsvervangende schaamte als Marco voor de zoveelste keer naar een schijtlollig item moest kijken”, trapt Dijkshoorn zijn column in het weekblad af. “Marco van Basten moest als deskundige plaatsnemen in het gezelligheidscircus Studio Fußball. Ik kon er bijna niet naar kijken. Marco (heel aandoenlijk met zijn map vol papiertjes tussen de voeten omdat anders iedereen hem uitlachte) moest luisteren naar suikerzoete Nederlandstalige liedjes, naar quizvragen, nutteloze sfeerbijdragen uit Duitsland van Jeroen Stekelenburg, een gezellig praatje met iemand die vertelde over een wezenloos voetbalmuseum en het geleuter van een Bekende Nederlander Die Bijna Niemand Kent.”

Volgens Dijkshoorn voelde Van Basten zich zichtbaar niet op zijn plek aan tafel bij het EK-programma. “Marco van Basten moest luisteren naar liedjes van zanger Jaap Reesema. Het was misschien wel de ongemakkelijkste televisie van de laatste twintig jaar. Daar zat hij, de man met de geniale wreef, de unieke buitenkant voet, het ruggelings hangen in de lucht, zijn voet op weg naar een wonder. Marco, die een granaat vol lucht liet ontploffen achter doelman Dasayev, moest luisteren naar een bij elkaar gerijmd sentimenteel schijtliedje over trots, oranje bloed en nationalisme, gezongen door iemand die keek alsof hij zijn verloren gewaande kinderen na veertig jaar weer in de armen sloot. Ik keek naar Marco. Nooit zag ik iemand mooier walgen. Deze onzin ging allemaal van zijn tijd af.”

Dijkshoorn zet verslaggever Stekelenburg te kijk

Dijkshoorn haalt ook nog de momenten met verslaggever Stekelenburg aan. “Marco die naar de verhalen van Jeroen Stekelenburg moest luisteren: klassieke televisie. Marco de ogen dicht en dan Jeroen: ‘Ja, dank je. Klopt, niet veel te doen hier in Wolfsburg, hahaha. Vandaag werd er getraind en daar mochten we vier minuten bij zijn. Wout Weghorst oefende zijn leeuwenklauwtjes en Ronald Koeman maakte een ontspannen indruk. Hij kauwde vier minuten lang niet op zijn wang. Verder alles prima in orde. Het eten is goed in het hotel en er was heel even wat gedoe over een parkeerplaats.”

Toch zag Dijkshoorn aan het einde van het EK nog een positieve noot rondom de EK-finale. “Een uur voor de finale van dit EK bleek het wel te kunnen, met een tafel vol ex-voetballers bloedserieus praten over tactiek. Het was een verademing. Eindelijk geen acteur uit een familieserie aan tafel en eindelijk geen schakelingen naar Berlijn om minutenlang wezenloos naar een hossende massa te kijken.”

Tijdens de rust van de finale ging Marco van Basten, na wat onheilspellend gepeins en gemompel, helemaal los op de gezelligheidsmaffia. De spelers konden geen warming-up doen, omdat er moest worden gezongen en gedanst met een bak reclame op het veld. Voetbal moest wijken voor entertainment. Ik snapte meteen wat hij eigenlijk zei: Zoals al die weken hier in Studio Fußball“, besluit Dijkshoorn zijn column.

Eens met Dijkshoorn?

  • Ja, programma was een aanfluiting
  • Nee, leuk programma om naar te kijken
2209+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:57
122+
Youri Baas heeft duidelijke ‘Rugani-boodschap’
23:47
13+
BBC ontslaat presentator na ‘ongepast gedrag’
23:44
88+
Farioli deelt dikke, vette waarschuwing uit aan eigen team
23:30
78+
‘PSV doet bod op toptarget, Faye kiest voor Frankrijk’
23:10
58+
Farioli zag strijdbaar Ajax ‘goede reactie geven’
22:53
140+
Ajax-uitblinker Akpom klaar voor gevecht
22:37
83+
Ajax dankzij hattrick Akpom langs Jagiellonia Bialystok
22:15
36+
Courtois wil voorlopig niet meer voor België uitkomen
21:48
65+
Feyenoord kondigt verwacht vertrek aan
21:36
404+
‘Ajax-aanvaller is straks 85 miljoen euro waard’
21:27
237+
‘Genadeloze ingreep na Jagiellonia-Ajax’
21:11
30+
Ten Hag stelt grens: “Dat is héél belangrijk”
20:49
288+
‘Feyenoord vindt Bijlow-opvolger in Eredivisie’
20:37
264+
Farioli verklaart: “Hij kwam niet bepaald voor in mijn plannen”
20:22
55+
Kogel door de kerk: Van den Berg gepresenteerd
20:05
132+
Noppert niet naar Ajax: “Daar lijkt het op”
19:53
362+
‘Feyenoord heeft positieve Hancko-update’
19:40
151+
Farioli kiest in Europa League voor zeven nieuwe namen
19:21
293+
“Mislintat heeft er bij Ajax een puinhoop van gemaakt”
19:08
48+
Feyenoord laat linksback naar FC Kopenhagen vertrekken
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie