Kieft laakt Ajax: “Het is niet uit te leggen”

Foto: Kieft laakt Ajax: “Het is niet uit te leggen”

Wim Kieft is niet onder de indruk van het transferbeleid van Ajax. De voormalig Oranje-international vindt ook de komst van Wout Weghorst onbegrijpelijk.

Komst Wout Weghorst bij Ajax zorgt voor onbegrip bij Wim Kieft

“Wat iedereen in Nederland is ontnomen met het verbod van Feyenoord-Ajax, is het debuut van Wout Weghorst voor de Amsterdammers in De Kuip”, schrijft Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. “Alleen bij de gedachte aan diverse scenario’s kon je je al verkneukelen. Bijvoorbeeld over de reactie van Weghorst als hij scoort, of zelfs de winnende maakt in het hol van de leeuw met alleen het Feyenoord-legioen op de tribune.”

“Of een dikke nederlaag voor de Ajacieden met almaar groeiende frustraties bij Weghorst”, vervolgt Kieft. “Desondanks hoeft niemand ongerust te zijn want we gaan met z’n allen nog wat beleven nu hij Ajacied is. Weghorst gaat sowieso scoren. Maar wat de achterliggende gedachte is van de beleidsbepalers bij Ajax om met twee min of meer gelijkwaardige spitsen, met beiden hun eigen specifieke kwaliteiten het seizoen te beginnen is een groot raadsel.”

Ajax speelt normaliter altijd met één spits, maar heeft nu een viertal opties voor die positie. De voetbalanalist begrijpt deze keuze dan ook niet. “Als je Ajax wekelijks ziet, of je zag ze vorig seizoen spelen dan denk je toch: hadden ze niet beter kunnen investeren in betere spelers op andere posities in plaats van twee gelijkwaardige spitsen voor één plaats. Kwalitatief houdt het nog steeds niet over met de huidige selectiespelers.”

Brian Brobbey op de bank?

“Maar gaan ze Brian Brobbey, iemand die je goed in de etalage kan zetten, bij Oranje zit en het best goed doet bij Ajax op de bank zetten? Dat zou kapitaalvernietiging zijn”, meent Kieft. “Zie hoeveel Feyenoord ontvangt voor de zelfopgeleide Geertruida: bijna 25 miljoen euro voor een contract van tien maanden. Het is niet uit te leggen waar ze mee bezig zijn bij Ajax. Of ga je Weghorst op de bank zetten? Reken maar dat zoiets voor veel onrust zal zorgen.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie