Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kieft voorspelt EK-eindstation Oranje

Foto: Kieft voorspelt EK-eindstation Oranje

Het zou Wim Kieft niet verbazen als het Nederlands elftal de finale van het EK gaat halen. Volgens de oud-international heeft bondscoach Ronald Koeman dusdanig veel geluk met het speelschema dat de weg volledig open ligt voor Oranje om de finale te halen.

Kieft voorziet droomscenario voor Koeman en Oranje

“Vroeger als speler had Ronald Koeman het geluk al aan zijn kont hangen en dat is nu als bondscoach niet anders. Maar als geluk je structureel weet te vinden, dan is er ook sprake van kwaliteit”, begint Kieft zijn column in De Telegraaf. “Al blijf je je afvragen hoe het mogelijk is dat je van de eerste plaats in de groep na een dramatische verliespartij tegen Oostenrijk naar de derde plaats zakt om uiteindelijk in een zetel te belanden en de halve finale en misschien wel de finale van het EK te halen met het Nederlands elftal”, vervolgt Kieft.

Volgens Kieft moet Roemenië in ieder geval een niet al te groot probleem vormen. “Tegenstander Roemenië in de achtste finales is een aardige ploeg, die het vooral moet hebben van hard werken, een goede teamgeest, maar individuele kwaliteiten ontbeert. Oranje is beter bedeeld met internationals die een wedstrijd kunnen beslissen. Breng je hetzelfde als Roemenië, dan geeft kwaliteit de doorslag.” De oud-spits blikt ook alvast iets verder vooruit. “Dit geldt ook als je de vergelijking maakt tussen Nederland en Oostenrijk of Turkije in de kwartfinale. En dan staat Koeman zomaar in de halve finale.”

Weg naar finale ligt open voor Oranje

Kieft stelt dat het voor Oranje haast onmogelijk is om van de absolute toplanden te winnen, maar ziet ook dat het speelschema wat dat betreft uitkomst biedt. Landen als Spanje, Frankrijk, Portugal en Duitsland zitten allemaal aan de andere kant en dat kan volgens Kieft goed uitpakken. “Het blijft zonde dat de twee best voetballende ploegen met een surplus aan individuele kwaliteiten elkaar bij een goed resultaat in de volgende ronde gaan treffen in de kwartfinale. Spanje-Duitsland is een finale-affiche waardig. Maar niemand die daar in Nederland om zal treuren als Oranje zich vanuit het zwakke deel van het speelschema weet te ontworstelen. Een halve finale of zelfs finaleplaats is een serieuze mogelijkheid. Na zo’n ontsnapping zou zo’n scenario typisch iets voor Ronald Koeman zijn.”

Gaat Nederland minimaal de halve finale halen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat halen ze niet
1941+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie