Kieft vreest voor Eredivisie-ontslag: “Alsof hij nu al de weg kwijt is”

Foto: Kieft vreest voor Eredivisie-ontslag: “Alsof hij nu al de weg kwijt is”

FC Utrecht kent een rampzalige start van het seizoen. De Domstedelingen verloren zondag tegen PEC Zwolle (1-0) voor de derde keer op rij. Wim Kieft vreest dat huidig trainer Michael Silberbauer de boel niet meer op de rit krijgt, terwijl Wesley Sneijder het transferbeleid van Utrecht voor geen kant vindt kloppen.

Sneijder kraakt transferbeleid FC Utrecht

Utrecht deed maandag op de transfermarkt goede zaken met de recordverkoop van Anastasios Douvikas aan Celta de Vigo, maar Sneijder stelt aan tafel bij Veronica Offside dat de Domstedelingen heel slecht hebben geanticipeerd op het vertrek van de Griek. “Als we dan de aankopen gaan analyseren, dan ga je spitsen halen die eigenlijk pinchhitters zijn en ballen van de zijkant nodig hebben. Dan heb je als ploeg geen zijkant en dan wordt het voor zo’n spits heel lastig. Dat is kapitaalvernietiging.”

Kieft vindt het opvallend dat er totaal geen lijn in het spel van Utrecht is te ontdekken. Wat ik meer opmerkelijk vind, is dat het sinds de komst van Frans van Seumeren nooit gelukt is om er een speelwijze in te krijgen zoals bij bijvoorbeeld FC Twente.” Volgens Sneijder zou dan het besef moeten komen dat er structureel iets niet goed gaat. “Dan moet je misschien iets gaan veranderen. Of dat qua voetbal moet of qua mensen die er werken? Alles. Ik vind het eeuwig zonde voor Van Seumeren. Ik ken hem goed, hij stopt zijn hele ziel en zaligheid erin. Elk weekend weer. Dat vind ik gewoon zonde.”

Onzekere Silberbauer

Kieft stelt ook dat het verwachtingspatroon veel te hoog is met de huidige selectie die Utrecht heeft en vindt daarnaast dat Silberbauer momenteel geen zekere indruk maakt. “Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is na drie wedstrijden. Dat zie je aan de vertwijfeling, hoe hij erbij zit op de bank en na afloop een interview geeft. Er ontstaat daar (bij FC Utrecht, red.) ook een druk omdat het verwachtingspatroon zó hoog is.

Moet Utrecht afscheid nemen van Silberbauer?

  • Ja, per direct
  • Nee, hij moet de tijd krijgen
995+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie