Kijkje achter PSV-schermen in kwestie-Drommel

Foto: Kijkje achter PSV-schermen in kwestie-Drommel

Blijft hij of blij hij niet? Zitten welteverstaan, op de bank in de dug-outs. De 27-jarige Joël Drommel is al een aantal jaar vaste reservedoelman bij regerend landskampioen PSV. Wat gaat er nu met hem gebeuren? SoccerNews geeft een kijkje achter de Eindhovense schermen.

Inside: Wat gaat er gebeuren met PSV-doelman Joël Drommel?

Drommel keepte in zijn tijd bij FC Twente goeie wedstrijden, waardoor de interesse van PSV voor hem gewekt was. In Brabant mocht hij na de transfer zo nu en dan minuten maken, maar inmiddels is het Walter Benítez die het hoogte in de pikorde der Eindhovense keepersorde staat. Met andere woorden: Joël Drommel moet genoegen nemen met de functie van stand-in.

Alleen in duels voor de KNVB Beker mag hij meestal opdraven. De twintiger staat echter voor een behoorlijk salaris op de loonlijst op De Herdgang, waardoor hij financieel zeker niks te klagen heeft. Drommel traint dus alleen maar mee en wordt daar vorstelijk voor betaald. Toch klinken er hardnekkige geluiden dat hij tijdens de lopende transferwindow hoopt nog bij een andere club te kunnen gaan kijken.

Medewerking van Earnest Stewart

“Joël wil graag een stuk meer aan het keepen komen”, fluistert een insider tegen SoccerNews. “Punt is dat PSV hem eigenlijk liever niet kwijt. Verkopen zou nog een optie kúnnen zijn, maar huren kan sowieso niet.” Volgens ingewijden wil technische baas Earnest Stewart van de Eindhovense landskampioen “niet echt meewerken”.

Daarmee wordt gedoeld op de stelling dat vanuit de technische top van PSV geen echte duidelijkheid komt voor welke transfersom voor Drommel – die nog een tot medio 2026 doorlopend contract heeft op De Herdgang – zou mogen vertrekken bij de Eindhovense topclub. De naam van de Bussummer is inmiddels wel al gevallen bij het Engelse Blackburn Rovers.

Drommel naar Engeland?

Eigenlijk zou Go Ahead Eagles-goalie Jeffrey de Lange vanuit Deventer vertrekken naar de andere kant van de Noordzee, maar hij koos plots verrassend voor de Franse grootmacht Olympique Marseille. Om daar, zo ziet er het althans naar uit, tweede doelman te gaan worden. Een situatie die Joël Drommel dus zonder meer op zijn duimpje kent.

Wanneer er geen doorbraak door beide partijen gevonden gaat worden in de soort van impasse, onwelwillendheid uit eigen belang van PSV zou een ander goede typering zijn, dan zou het zomaar kunnen dat Drommel ook komend seizoen vooral belangrijk is als man in de kleedkamer. Hij wordt intern immers als belangrijk gezien om zijn professionele houding.

Ervaring opdoen buiten Eindhoven

Voor de sportieve ontwikkeling van PSV’s ‘tweede man’ zou het echter wenselijk zijn dat hij zo snel als mogelijk veel aan het spelen komt, zo klinkt het nadrukkelijk in kringen om hem heen. Waardoor Drommel ervaring kan opdoen, iets wat hij de laatste jaren beduidend weinig heeft kunnen doen.

Bij een eventueel vertrek van de goalie vanuit Eindhoven, zou dat voor PSV maar ook voor de speler zelf de beste optie zijn. Binnen het kamp-Drommel hoopt men nog altijd op medewerking vanuit de leiding van de Eindhovenaren. En het allerliefste vóór 2 september dit jaar nog, want dan sluit de zomerse transfermarkt.

PSV moet Drommel zo snel als mogelijk verkopen?

  • Ja
  • Nee
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
37+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
24+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
22+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:41
345+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
22:21
89+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
34+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
106+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
43+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
150+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
71+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
22+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
19+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
26+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
46+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
39+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
82+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
91+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
68+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
275+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie