Kindergedrag Spartaan Jeroen Rijsdijk is net zo erg als met bier gooien

Foto: Kindergedrag Spartaan Jeroen Rijsdijk is net zo erg als met bier gooien

FC Twente tegen Sparta was een duel op het scherp van de snede, vol bloed, zweet en tranen, met ook nog zes doelpunten. En met een assistent-trainer die meende even de show te moeten stelen. Waar iedereen inmiddels wel klaar is met de met bier gooiende fans vanaf de tribunes en bijbehorende stakingen, mogen ook de technische stafleden langs de lijn wel eens hun gedrag snel gaan aanpassen. Jeroen Rijsdijk voorop.

De spanning was voelbaar in de Twentse Grolsch Veste, in de laatste minuten tussen Enschede en Rotterdam. Sparta had vlak daarvoor 3-3 gemaakt en de thuisploeg wilde nog koste wat het kost op jacht gaan naar de overwinning. Het werd een waar voetbalgevecht, waarin op het veld op het randje werd gespeeld.

Over de schreef

Heerlijk om te zien voor de neutrale kijker, terwijl de fans van beide teams beten bijkans hun nagels van de vingers van nervositeit. De strijd om plek vier in de Eredivisie tussen FC Twente, dat gewoon een goede ploeg heeft maar af en toe niet genoeg de trekker weet over te halen én Eredivisie-surprise Spa-ar-ta boeide tot de allerlaatste seconde.

Geen gedoe over met bier gooiende fans en dus redenen om tot staking over te gaan. Toch meende ene meneer Jeroen Rijsdijk nog even fors over de schreef te gaan. De assistent van Sparta-trainer Maurice Steijn vond het nodig om zich even met het spel te gaan bemoeien. Lijfelijk.

Door buiten het welbekende trainersvak bij de dug-out te stappen en Julio Pleguezuelo ten val te brengen. Daarna deed Rijsdijk theatraal alsof hij, o zo pijnlijk, aan zijn hoofd geraakt was. Complete onzin natuurlijk. Oervervelend en hoogst irritant gedrag van een man van middelbare leeftijd die zich meer als een kind manifesteerde.

Scheidsrechter van dienst Joey Kooij, die een drukke zondagmiddag had, was er – meer dan terecht – als de kippen bij om de Sparta-assistent de rode kaart te tonen. De hoofdpersoon in kwestie deed in eerste instantie nog met uitgestreken smoel of zijn neus bloedde en vroeg frappant genoeg of de prent daadwerkelijk voor hém bedoeld was. Belachelijk.

Daarna droop Jeroen Rijsdijk af. De catacomben in. Hij had zijn one minute of fame wel gehad. Net zoals meerdere misdragende supporters in de voorbije weken tijdens andere wedstrijden in het betaalde voetbal. Die mensen zullen keihard aangepakt gaan worden door de KNVB, dat staat buiten kijf. Maar dat zou ook moeten gelden voor Rijsdijk.

Sommige mensen in het profvoetbal snappen kennelijk nog steeds niet dat zij een rolmodel zouden moeten zijn voor iedereen die op de tribune zit.

Moet KNVB Jeroen Rijsdijk lang schorsen?

  • Ja
  • Nee
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie