Klopp geeft strijd met Ten Hag op

Foto: Klopp geeft strijd met Ten Hag op

Jürgen Klopp verwacht niet dat Liverpool dit seizoen nog tussen de eerste vier clubs van de Premier League zal komen. Het betekent dat de oefenmeester plaatsing voor de Champions League voor minimaal een seizoen vaarwel moet zeggen.

Grote achterstand Liverpool

Met een overwinning in de Premier League en Champions League heeft Klopp met Liverpool zeer succesvolle seizoenen achter de rug. Dit voetbaljaar gaat het echter een stuk minder met de club. Liverpool werd vroegtijdig uitgeschakeld in het miljardenbal, terwijl het in de Engelse competitie eveneens grote moeite heeft om de concurrenten bij te benen.

Liverpool bezet na 34 wedstrijden de vijfde plaats, terwijl de eerste vier clubs zich direct plaatsen voor de Champions League. Het verschil met Manchester United bedraagt slechts 4 punten, maar de ploeg van Erik ten Hag heeft nog een wedstrijd in te halen. Daardoor doet Liverpool komend seizoen hoogstwaarschijnlijk mee in de Europa League.

Klopp lijkt eveneens niet meer in een wonder te geloven en legt zich tijdens de persconferentie neer bij de huidige situatie. “Wij kunnen maximaal op 71 punten komen. Manchester United heeft momenteel 63 punten en hoeft dus maar 8 van de mogelijke 15 punten in de laatste 5 wedstrijden te halen. Dat gaat ze lukken”, stelt de trainer.

Slotfase van Premier League

Manchester United neemt het de komende weken nog op tegen West Ham United (uit), Wolverhampton (thuis), Bournemouth (uit), Chelsea (thuis) en Fulham (thuis). Voor Liverpool staan dit seizoen nog wedstrijden te wachten tegen Brentford (thuis), Leicester City (uit), Aston Villa (thuis) en Southampton (uit).

Heeft Klopp met Liverpool gefaald?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie